Евродепутат: Трябва да бъде създадена общооевропейска армия (видео)

  • 09 май 2016 13:04

  • 2062
  • 3
Евродепутат: Трябва да бъде създадена общооевропейска армия (видео)
© Булфото

Днешният празник е ден за размисъл, особено през 2016 г., когато Европейският съюз е изправен пред много предизвикателства. Думите мир, толерантност, сплотеност и справедливост за младото поколение се превърнаха в клишета. Това каза евродепутатът Андрей Ковачев по време на дискусия по повод Деня на Европа "ЕС пред избор: по-силен политически съюз или упадък", предаде репортер на Novini.bg.

Европа се е зарекла никога повече на нейна територия да не пламва война. В момента сме свидетели как на други места се водят конфликти, как други играчи участват в тях, а ЕС е този, който помага и плаща на тези хора. В момента сме свидетели как популизмът взема връх и как популистки идеи печелят, посочи Ковачев.

ЕС трябва ясно да си даде сметка за това, което се случва, подчерта той. Необходимо е да бъде създадена общооевропейска армия, защото тероризмът не работи в граници. Все още си задаваме въпроса защо службите в Европа си нямат доверие и не си сътрудничат. Нужна ни е единна армия, много повече суверенитет и общи политики на ЕС. През 2016 г. Съюзът трябва да направи всичко възможно да промени своята политика и да има капацитет да се отбранява, заяви още евродепутатът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2062 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ANTIFA

2016.05.10 | 13:52

3
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ АНТИФАШИСТИ ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ ЧЕСТИТ ДЕН НА ВЕЛИКАТА ПОБЕДА НАД ФАШИСТКАТА НАПАСТ ДА СТЕ ЖИВИ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ

2016.05.10 | 13:52

2
сащ деистват на принципа "Разделяи и владеи", няма да допуснат това.
someone

2016.05.10 | 13:52

1
Пълни глупости

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини