Смилов: Президентското вето бе неизбежно

  • 09 май 2016 07:47

  • 1796
  • 1
Смилов: Президентското вето бе неизбежно
©

Президентското вето бе неизбежно. Това заяви политологът Даниел Смилов в ефира на БТВ по повод президентското вето върху промените за гласуването на българите в чужбина.

"Ако не се преразгледа промените в законодателството за Изборния кодекс - ще се стигне до Конституционния съд. Президентът трябва да бъде подкрепен, защото не може българите да бъдат разделяни, те имат еднакви права", смята още политологът Татяна Буруджиева.

По думите на Смилов след декември месец ситуацията е променена, защото не е ясно какъв точно е форматът на коалицията. Въпросът с предсрочните избори е по скоро тактически. Ще видим докога ГЕРБ ще показват слабост, каза още той.

Според Буруджиев ГЕРБ трябва да излъчва власт и не може да си позволи постоянно да прави исторически компромиси. "Няма реверанс, това е върховенство на закона", смята още тя.

Положителен знак е избирането на Нинова за лидер на БСП, защото нашата култура е мачо. Това, че има много мъже в политиката - не означава, че мястото им е там, каза още Смилов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1796 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.09 | 16:49

1
платените на сорош "протестъри".

Добави коментар

Водещи новини