Московски: Атанас Атанасов искаше да назнача негов човек за шеф, затова ме напада

  • 08 май 2016 19:47

  • 2834
  • 2
Московски: Атанас Атанасов искаше да назнача негов човек за шеф, затова ме напада
© Булфото

Министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета отговори на обвиненията на депутата от Реформаторския блок Атанас Атанасов за нередности в авиацията и за концесията на летище „София”. В предаването „Беновска пита” по Канал 3 той посочи, че атаките срещу него са заради назначение, което той е отказал.

По отношение на твърденията, че новоназначеният главен директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” Иван Иванов няма качествата да изпълнява тази служба Московски посочи, че той отговаря на 100%. Освен това той е сертифициран от европейската служба, отговаряща за гражданското въздухоплаване.

Въпроси за въздухоплаването и авиацията не е постъпил нито един въпрос към министъра нито от Атанас Атанасов, нито от представител на Реформаторския блок, посочи Московски.

Във връзка с твърденията, че летище „София” работи на загуба и показва различна печалба от тези във Варна и Бургас, той уточни, че на столичното летище не се отразяват държавните такси като приходи и като печалба, за разлика от другите две. „Летище „София” има право да отчита като приходи и като печалба единствено такси от търговска дейност”, обясни разликите министърът.

Той потвърди, че летището е изгубило безвъзвратно над 27 млн. лв. след фалита на КТБ. Те са били запорирани в банката заради дело, започнато през 2005-2006 година. Сега нови 52 млн. са блокирани след съдебно решение, което може да бъде обжалвано. „Оказва се, че г-н Атанасов не знае какво гласува в парламента”, каза Московски относно гласуване в парламента за прехвърляне на пари от концесията на летището към други сектори.

„Това е толкова грозно срещу г-н Иван Иванов – човекът, сертифициран от европейски органи”, каза още той. „Много лесно можеше да бъде обяснено защо печалбата на летище в София е такава. Просто трябваше да попита по правилния начин”, посочи министърът по адрес на Атанасов. „От началото на мандата той настоява за шеф на РВД да бъде назначен близък негов приятел – Георги Найденов”, разкри Московски и обясни, че отказвал, заемащия поста в момента бил много по-квалифициран.

Предположението му, че заради това бившият генерал го атакува. „Ако за ДСБ това е коалиционното поведение, да си го реализират в някое друго правителство”, заяви той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2834 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
он

2016.06.04 | 14:11

2
браво Московски.добър си,само фамилията нещо е по така,ама неѝсе.иначе голям малък човек наско насев е 1пигмеѝ че и по малък даже и ръси простотии много.бъди здрав.

2016.05.13 | 16:14

1
лелее к,во стана ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини