ВМРО: Държавата е длъжна да спре безнаказаната циганска престъпност

  • 05 май 2016 13:05

  • 3994
  • 7
ВМРО: Държавата е длъжна да спре безнаказаната циганска престъпност
©

Раднево, Гърмен, Катуница и всички други като тях са симптом на тежка болест на българската държавност. Всяко поредно замазване на проблема ще доведе до неговото задълбочаване. Основната причина за случващото се в момента в Раднево е усещането за безнаказаност на циганската престъпност. Това се казва в становище на ВМРО относно сблъсъците в Раднево. Партията настоява за бързо разследване и справедливост по отношение на случая, който предизвика ескалацията на напрежение.

Според ВМРО проблемът е в това, че години наред цигански босове са оставяни да действат необезпокоявано. Те се възползват от политическия чадър, даван им от партии, за които купуват гласове на избори.

Усещането за безнаказаност кара хората да вземат правосъдието в свои ръце. Капсулирането в циганските махали води до престъпност. Затова незаконните постройки трябва да бъдат премахнати, а гетата да бъдат разтурени. Години наред ВМРО предлага конкретни мерки за справяне с циганската престъпност. Само преди месец Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността прочете и нарочна декларация от трибуната на Народното събрание.

В нея той припомни мерките, за които ВМРО настоява и пред вътрешния министър Румяна Бъчварова, и пред цялото българското правителство: 1. Засилване на полицейското присъствие в малките населени места. 

2. Ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред.

3. Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР.

4. Разширяване на обхвата на неизбежната отбраната.

5. Завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни, беззащитни хора и без пускане под гаранция за извършителите.

6. Бързо производство, на момента, от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.

7. Премахване на т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие. Ако тези мерки не бъдат взети, на българския народ не му остава нищо друго освен да се организира сам за защита на живота, имота и самочувствието си, коментира лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3994 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Гост

2016.05.13 | 11:47

7
Трима цигани и трима българи са се сбили затова всички цигани са виновни?!?!? Майната ви некадърна репортерска и политическа и тъпа българо-шопска сган.
МНОГО ВАЖНО

2016.05.09 | 16:59

4
Ей ибрикооооо бегай да работиш на Елените!
ВАЖНО

2016.05.09 | 16:56

3
ЕИЙ ИБРИКООООООООООООООО

2016.05.10 | 21:49

6
Дружно, братя българи, в боя да вървим! Дружно, братя българи, враг да победим! О, майко моя, Родино мила, ний не сме вече рая покорна!
Гост на госта

2016.05.07 | 05:14

1
"Арестуваха седем цигани, замеряли полицаи с тухли и павета" Цигани потрошили патрулка - какво толкова станало... (Ако разсъждаваме като теб)

2016.05.10 | 21:49

5
Идеята за трудовите лагери много ми допада.

2016.05.07 | 05:14

2
To niama darjava bre!!!

Добави коментар

Водещи новини