Стефан Манов: Промените в Изборния кодекс са законотворчество от ерата на НРБ

  • 04 май 2016 16:08

  • 2201
  • 6
Стефан Манов: Промените в Изборния кодекс са законотворчество от ерата на НРБ
© Фейсбук

Новият Изборен кодекс противоречи на добрите изборни практики в Кодекса на Венецианската комисия и на добрите български практики, заяви пред БНР Стефан Манов. Той от години живее във Франция, а от вчера е член на Обществения съвет на ЦИК.

При цялата критика на изборните кодекси, изготвени от Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после и Мая Манолова, днес сме свидетели на едно законотворчество от ерата на Народна република България, в което парламентът се събираше два пъти в годината, за да одобри в сесия от няколко часа решенията, които някъде са взети свише, коментира Манов.

Според него лидерите на Патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността с напълно лъжливи и манипулационни твърдения по време на коалиционния съвет на 26-и април обръщат политическо решение, което води до забрана на гласуването извън страната и ограничаване на избирателните права на българите в чужбина.

Унизително е, когато политически лидери поемат ангажимент да внесат законопроект, който да минава на първо четене в зала, на второ четене в комисия и който на следващата сутрин в зала пада, обръщайки вота на цяла парламентарна група, това е такова положение на политическата нечистоплътност и лицемерие, което трудно можем да си представим, коментира Стефан Манов решението на депутатите да отхвърлят предложението за създаване на район „Чужбина“.

Той напомни, че на последните президентски избори в Румъния именно румънците, които живеят в чужбина, обърнаха вота.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2201 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
123

2016.05.09 | 12:26

4
Живеещите в България не искаме някой от вън да решава вместо нас. Да се завърнат и живеят тук за постоянно - може да гласуват.

2016.05.09 | 12:27

6
еви си майката бе ганьо
Некоректен работодател!

2016.05.09 | 12:27

5
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2016.05.09 | 12:26

3
ЗАЩОТО СА ПРАВЕНИ ОТ ХОРА ОТГЛЕДАНИ ОТ НРБ
Иван

2016.05.09 | 12:26

2
Който иска да гласува да се завръща в България и да работи за народа и родината си, а не да си урежда живота някъде си и да продължава да си мисли, че е българин.Върнете се, страхливци.

2016.05.05 | 22:47

1
Стефан Манов, какво знаеш за НРБ???? И, защо сравняваш една тоталитарна система / НРБ/ с желанието на мнозинството българи да не допуснат хора, по лична карта българи, но реално не говорещи български, и с не българско самосъзнание да определят бъдещето ни, и бъдещето на децата ни??????? Зашо? Заради УЖ демокрация? Но, демокрация значи и задължения, следователно, ако някой българин в чужбина иска да гласува трябва да пропйтува 20-50-100 км. за да го направи. И, това не би трябвало да е проблем за него, ако иска да гласува.

Добави коментар

Водещи новини