Росен Плевнелиев ще обяви решението си за вето на промените в ИК

  • 02 май 2016 14:08

  • 3844
  • 7
Росен Плевнелиев ще обяви решението си за вето на промените в ИК
© Булфото (архив)

До няколко дни президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще обяви решението си дали ще наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК), коментира той пред журналисти.

Президентът участва в Копривщица в тържествената програма по повод на 140-годишнината от Априлското въстание и по случай празника на града. По думите му в момента се осъществяват задълбочени консултации с юристи и експерти по конституционно право. Създал съм специален екип от юристи в президентската институция, които проследяват внимателно всеки текст, търсим не само формулировките и тяхното значение, а и техния синхрон с конституцията и с духа на демократичната държава, каза Плевнелиев. По думите му желанието е да се улеснят гражданите да гласуват все по-спокойно, все по-свободно и да се даде шанс на всеки да промени България, като гласува по-удобно навсякъде.

Следващите дни ще бъдат важни, екипът до 2-3 дни ще ми докладва как оценява приетите текстове, тогава ще мога да изляза със своето крайно становище, каза президентът. Ако има вето, то ще бъде по конкретни текстове, с ясни аргументи, добави той.

В отговор на журналистически въпрос за българите в чужбина, Плевнелиев каза, че има непрекъсната връзка с техни организации и много внимателно ще се анализира всичко, което те пишат до президентската институция. Цял юридически екип проследява текст по текст всичко, чуваме и гражданите, както и българите в чужбина, които са неразделна част от нашата родина, искаме да им кажем, че техният глас ще бъде чут, отбеляза президентът.

Гордея се, че съм първият държавен глава на България в годините на прехода, който ползва своето конституционно право да организира референдум, в моя мандат се проведоха два, а очевидно ще има и трети национален референдум, каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Когато пряката и представителната демокрация си взаимодействат добре, тогава и нашата демокрация се обогатява, добави той.

БТА
3844 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Vnimavaj!

2016.05.03 | 17:48

7
Aj gidi majmun offshoren.

2016.05.03 | 17:48

6
Ирландската пастирка чака заповед от Ню Оланд,която каза "Европа да си еб* майката" и тогава ще обяви какво му е заповядала оная миризлива курв* от САЩ - РОСЕНЕ ТИ СИ ПО ГНУСЕН ОТ ЧЕРВЕЙ БЕ

2016.05.03 | 17:47

5
Хич и да не си помисля !!!!

2016.05.03 | 17:47

4
Няма никаква държавност, Офшорнелиеф, ти и б0!к0 мафийката раздържавихте България и даохте територията ни на уродите от гейсащ, чийто танкове са в България от месеци, стоварени на гара Буново!l

2016.05.03 | 17:47

3
Ти си господин Никой.нямаш право да взимаш никакви решения менте недоносено

2016.05.03 | 11:46

2
Страх ли те е росенчо? Не дай боже изберем истински патриоти и ти и цялата герберска мафия сте в затвора.

2016.05.03 | 11:46

1
vujeto za toq zaedno s tikvata

Добави коментар

Водещи новини