Четин Казак: Нямам информация Пеевски да е променил принадлежността си към ПГ на ДПС

  • 27 април 2016 18:28

  • 1844
  • 0
Четин Казак: Нямам информация Пеевски да е променил принадлежността си към ПГ на ДПС
© Булфото (архив)

Нямам информация г-н Пеевски по някакъв начин да е променил намерението си, нито принадлежността си към ПГ на ДПС. Всякакви медийни спекулации към този момент ги квалифицирам точно като такива - спекулации.

Така отговори на журналистически въпрос в парламента съпредседателят на групата на ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно за това дали Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на продължава да бъде депутат от партията. Поводът на брифинга в НС беше текст от Изборния кодекс /ИК/, с който бе запазено изискването за уседналост на българските граждани за местни и европейски избори. Условие, което в ДПС не приемат.

ДПС се оказа единствената българска политическа сила, която се опита да защити потъпканите конституционни права на стотици хиляди български граждани, които им бяха отнети и в сегашния ИК, а днешното управляващо мнозинство не пожела да възстанови, заяви Казак. По думите му цялата противоречива, нелепа ситуация, която се получава, се дължи на факта, че формациите във властта са въвели задължително гласуване, а от друга страна, са оставили стотици хиляди български граждани в невъзможност да упражнят своето конституционно право, да изпълнят гражданския си дълг, като са оставили т. нар принцип на уседналост.

За пореден път ирационалният страх от ДПС и неговите избиратели, най-вече от страна на Патриотичния фронт, се пренесе и у всички останали политически сили, които само заради това продължават да упорстват в нежеланието си да възстановят правата на българите, които живеят в страни, извън ЕС, по отношение на изборите за европарламент и местните избори, посочи Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно. Той заяви обаче, че Движението няма нищо общо с протестите у нас и на сънародниците ни зад граница срещу текстове от ИК и обяви, че НС е пропуснало днес златния шанс да коригира "недопустимо нарушение на конституцията и международните договори".

Последвайте канала на

БТА
1844 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини