ДПС-Шумен се цепи

  • 27 април 2016 13:35

  • 3029
  • 1
ДПС-Шумен се цепи
©

Разцепление в шуменската областна организация на ДПС. Днес председателите на 6 от общинските структури - тези в Шумен, Хитрино, Велики Преслав, Върбица и Смядово поискаха оставката на областния лидер на Движението Айсел Руфат.

Според тях по време на провелата се в края на миналата седмица национална конференция Руфат не е спазила решенията на областния съвет и еднолично е посочила кои да са членовете на централния съвет на партията и е решила кои имена да предложи, съобщава Дарик.

Другата причина е, че Руфат е гласувала за лидер на партията, също без да съгласува това с областния съвет. Всички обаче заявиха, че категорично подкрепят новия лидер на партията Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

В нарочна декларация, подкрепена общо от 7 общински структури и кметовете на Върбица и Хитрино, се посочва, че 15 от 33-та членове на областния съвет няма да вземат участие в заседанията му, докато Айсел Руфат не подаде оставка.

Тя отговори, че не приема искането и няма да подаде оставка. Руфат заяви, че не е действала еднолично и просто е обобщила предложенията за членове на централния съвет.

Айсел Руфат каза още, че никой от поискалите й оставка не е потърсил разговор с нея. Тя бе категорична, че създалата се ситуация няма да спъне работата на ДПС-Шумен и отдаде искането за нейна оставка на недоразумение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3029 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз казах

2016.04.29 | 02:45

1
Закривай !

Добави коментар

Водещи новини