Десислава Атанасова: ГЕРБ никога не е създавала правила за служебна изборна победа

  • 27 април 2016 08:04

  • 3319
  • 6
Десислава Атанасова: ГЕРБ никога не е създавала правила за служебна изборна победа
©

В коалиционно управление на най-големия партньор се пада да балансира. Но всички промени в Изборния кодекс си имат автор и е хубаво да се знае кой е той. Добре е, че се проведе среща и всеки застана зад своите предложения. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Задължителното гласуване остава в сила, като не се предвиждат стимули и санкции за това. Ако не гласувате в два последователни избора, ще бъдете заличени за следващите избори и ще трябва да подадете заявление в общината, посочи тя.

Гласуването в чужбина ще се извършва в дипломатическите и консулските служби, ще има възможност да бъдат разкривани до 50 секции в една държава. Ако българските граждани в чужбина са достатъчно активни, ще бъдат разкривани достатъчно секции. Имало е случаи, когато европейски държави не допускат разкриване на секции, тъй като тяхното вътрешно законодателство не позволява. Такъв случай е Германия. Призовавам всички български граждани, където и да се намират, да бъдат достатъчно активни, така че да участват в изборния процес. Мисля, че след дебата ще се повиши интереса към вота и това ще бъде добре за страната, заяви Атанасова.

Запазват се 31-те избирателни района и разпределението на мандатите, поясни още тя.

Квадратчето "Не подкрепям никого" като част от изборната бюлетина остава. С него даваме възможност на българските граждани да покажат на всички кандидати за властови постове, че не искат да гласуват за тях. Всички последни договорки между партньори в управлението бяха, че този вот не трябва да влиза в изчислението на гласовете, тъй като на това се противопоставят малките партии. Този текст предстои да бъде гласуван днес, каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

ГЕРБ никога не си е позволявала да създава правила, за да има служебна победа. Имаме 10 победи от 10 избора по различни правила, подчерта тя.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, коментира и темата за разследването на фалита на КТБ. Докладът на "Аликс партнърс" потвърждава тезата, че КТБ е функционирала като пирамида, че е била източвана. Хубаво е, че докладът вече е публичен и вече никой няма да коментира, че се опитваме да скрием истината от българските граждани. Случаят нанесе голяма вреда на българските граждани и на институциите. Тези, които са замесени в източването на банката, трябва да си понесат последствията, категорична е Атанасова, която беше председател на парламентарната комисия за КТБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3319 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.04.29 | 11:55

6
na taq kurva ystata i razbiha ot mineti
verato

2016.04.29 | 11:55

5
Ох Деси ох котьоо

2016.04.29 | 11:54

4
Деси , дочух че си добра в леглото - защо не се отдадеш на тази си професия ?

2016.04.29 | 11:54

3
Тъпа фитка. Много тъпа'
Дани

2016.04.28 | 15:19

2
Всички вече знаем че ви командват директно от ЕС и САЩ и затова спряха протестите защото знаем че вече сме поробени и трудно някой неумръсен човек като Орбан ще бъде допуснат да влезе в политиката и да им обърка нещата.
Рони

2016.04.28 | 15:01

1
Пак се правят на Света вода ненапита. Пак те са жертва и пак те служат честно и "безвъзмездно" на народа!

Добави коментар

Водещи новини