Московски: Корупцията не може да се изкорени изцяло, но Флоров щеше да я намали до минимум в ДАИ

  • 26 април 2016 17:38

  • 4513
  • 6
Московски: Корупцията не може да се изкорени изцяло, но Флоров щеше да я намали до минимум в ДАИ
© Булфото (архив)

На срещата при премиера бяха четири транспортни асоциации и представители на туристическия бранш. Решението да не се блокира границата с Гърция е мъдро и добро.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Ние няма да се откажем да искаме от Европейската комисия да се намесва решително при подобни блокади. Считаме, че това не касае само България, а всички държави в Европейския съюз. ЕК трябва да се намесва по време на самата криза, а не няколко месеца след това, убеден беше той.

Министърът коментира и темата за корупцията в ДАИ. Не мога да вляза в детайли по темата, защото тече разследване. ДСБ имат право да искат оставката на всекиго. Говорил съм с г-н Бойко Борисов и стигнахме до извода, че няма да подавам оставка. Не бягам от отговорност. Мога да заявя, че няма прикрит сигнал. Всички сигнали са препращани до съответните държавни органи. Като приключи разследването, ще говоря по-подробно. Преценката на министър-председателя е да не подвам оставка. Призовавам всички, които имат сигнали, да продължат да ги подават. През живота си не съм разговарял с Радан Кънев, освен един единствен път. Щом има сигнали, да ги дава. Ако иска да си ги държи за собствено ползване, това си е негова работа, категоричен беше Московски.

Решението за назначаването на Цветелин Цветанов е мое. Аз държах да бъде назначен Станимир Флоров, но имаше много противници. Не искам да коментирам кои са били против. Аз предлагам - премиерът одобравя. Аз гарантирам, че в частта корупционни практики, Флоров щеше да ги намали до минимум. Корупцията не може да се изкорени изцяло, но съм убеден, че Флоров щеше да реши много от проблемите в ДАИ, каза още транспортният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4513 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
роб на влаЗта

2016.05.12 | 09:19

6
Може да се изкорени нацяло корупцията но така Ви харесва защото вземате парите ВИЕ .......Ето го решението и всеки човек от работническата класа го знае- Хванат държавен служител с подкуп на стадиона с един истрел между очите и това в новините излъчено директно........
Адаам

2016.05.12 | 09:19

5
Рози на снимката кой е? Още не е лято а е черен???
медкет

2016.05.12 | 09:19

4
С флоров щеше и супермаркет за дрога да отвориш боклук ненаял се долен!

2016.05.12 | 09:19

3
Не може щото не искате как другите страни могат да се справят? По вероятно сте некадърни!
Каро

2016.05.12 | 09:19

2
Този с това БМВ дето го таркаля, да се провери веднага от къде такива доходи.
бра,чет на бате Ивайло Московския /черно циганче/

2016.05.12 | 09:18

1
Батееееее, дай 1 лев за вафли бе!

Добави коментар

Водещи новини