Нейнски за Изборния кодекс: Един закон не може да обслужва политически интереси (видео)

  • 26 април 2016 08:08

  • 3727
  • 5
Нейнски за Изборния кодекс: Един закон не може да обслужва политически интереси (видео)
©

Не може да се спре гласуването на българските граждани където и да е. Изборният кодекс трябва да се съобразява с Конституцията. Трябва да бъде национална кауза увеличаването на гласуването като цяло. В Турция българските граждани са най-организирани, трябва да се търсят начини за поощряването на българите, гласуващи и в други държави. Един закон не може да обслужва политически интереси. За мен е важно как ще се позиционира ГЕРБ. Българите в чужбина всяка година внасят 3 млрд. лева, а това е огромна сума. Това заяви посланикът ни в Анкара Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. в ефира на БТВ.

„По принцип, контролът е труден, но при откриването на всяка една секция в Турция, е имало представител на българската държава. Трябва да успеем да мотивираме хората да гласуват. За мен е ключов въпросът за електронното гласуване. То ще реши въпроса и с фалшификацията, и с манипулацията“, коментира още тя.

Ако това решение се запази, това означава, че в Турция ще се гласува само в 4 секции – в Одрин, Истанбул, Бурса и Анкара. Между 50 000 и 70 000 души гласуват обикновено в страната, заяви Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г.. "Ще направим максимална организация, за да имат хората правото да дадат своя вот", смята още Нейнски.

Официално няма забрана български политици да влизат в Турция, подчерта още посланикът ни в Анкара.

Една от големите въпросителни на предстоящите избори ще е да се види как ще се разпредели вотът между ДПС и новоучредената ДОСТ на Лютви Местан, каза още тя.

В този момент България трябва наистина не само да покаже стабилност и сила тук, но и характер в дебатите, които се отнасят до региона и до Европа, заяви още Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Споразумението между ЕС и Турция не е перфектно, но трябва да му бъде даден шанс, защото по-добро от това на този етап не е създадено, каза още дипломатът ни.

Последвайте канала на

Калина Христова
3727 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.05.17 | 15:28

5
то един пример за туркофили иначе носят звучните имена (СДС,ОДС,РБ)

2016.05.17 | 15:28

4
Как не я е СРАМ тази "българка" така шизофренично да защитава турските интереси ??????
kurva

2016.05.08 | 00:04

3
taq pazavra bila jiva o6te...............
Джани

2016.05.08 | 00:04

2
Не се намира мотивация, защото турската партия е една, а българските много. Тази какво се прави на ударена с мокър парцал!
Бакъря

2016.05.08 | 00:04

1
"Можеш дълго да се задърррррржиш в политиката, ако си безочлив и рррррразчиташ на късата човешка памет." Госин Костов Колко ясно,точно и актуално !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини