Ген. Атанасов: Московски е много ценен за Борисов, за да го държи при тежки злоупотреби в авиацията

  • 22 април 2016 15:23

  • 6147
  • 3
Ген. Атанасов: Московски е много ценен за Борисов, за да го държи при тежки злоупотреби в авиацията
© Булфото

Ген. Атанас Атанасов от ДСБ заяви, пред журналисти, че има фрапиращи данни за издадени сертификати на авиокомпании и пилоти да извършват летателна дейност без да имат право на това, предаде репортер на novini.bg.

По думите му има данни за тежки злоупотреби и в железопътния транспорта и при пристанищата.

„Явно е много ценен и важен министърът на транспорта за премиера, за да не го отстрани. Ние сме длъжни да запознаем обществеността за тежките злоупотреби. При проверките са констатирани нарушения, които сочат, че пилоти от определени авиокомпании, нямат право да превозват пътници. Също така при извършена проверка в „Авиоотряд 28“ е било установено, че един от пилотите, който експлоатира един от въртолетите „Аугуста 109Е“, е също неправоспособен. Тежки законови нарушения има и в кадровите назначения в ГВА. Става въпрос за изключително важна правно регламентирана дейност, където длъжностната характеристика за всяка една от позициите има конкретни изисквания“, разказа още той. Според ген. Атанасов в главните звена са назначавани лица без конкурс и са в противоречия в длъжностната характеристика за тези постове. Генералът обясни, че тези, които раздават книжките за пилоти, нямат книжки. „Те са неправоспособни, а контролират процеса по сертифицирането на пилотите по авиационната сигурност“, заяви още той.

Последвайте канала на

Калина Христова
6147 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
666

2016.04.23 | 18:40

3
Този нещастен гном само като се появи изпитваме силно чувство на отвьщение и знам, че започва да манипулира да черни и окаля. Погледни се бе нещастник , погледни се и се скрий. Лично сьм видяла в магазин как грозната ти втора жена те прави на маймуна .
ss

2016.04.23 | 18:40

2
след радка се изцвъка и тапешника-генерал

2016.04.23 | 18:40

1
Много бързо си проличава кои са неправоспособните при пилотите, не е като да са шофъори, така че там разрешителни - менте не може да има , иначе няма пилоти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини