Мартин Димитров: Опорочена бе идеята за референдум

  • 21 април 2016 15:28

  • 3528
  • 4
Мартин Димитров: Опорочена бе идеята за референдум
© Булфото

Днес беше опорочена идеята за референдум, заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на по време на брифинг в парламента на ръководството на ПГ на Реформаторския блок по повод гласувани текстове от Изборния кодекс.

ГЕРБ, БСП и ДПС уж искаха и уж предлагаха прякото допитване на народа, но това остава само на думи, коментира Димитров. Той отбеляза, че на практика днес парламентът е гласувал никога прякото допитване до народа да не съвпада с провеждането на избори, което според него е целенасочен опит за омаловажаване на референдумите, за това те да не достигат необходимите прагове на активност и да не бъдат задължителни. Това е подмяна на всички обещания в предизборната кампания. Днес БСП, ДПС и ГЕРБ направиха така гласът на гражданите да бъде целенасочено зажглушен, заяви Димитров.

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и допълни, че същото мнозинство заедно с "Атака", ПФ и БДЦ са гласували заедно и срещу създаването на район "Чужбина" при положение, че предложението е било подкрепено от комисията.

Едно огромно мнозинство гласува ясно против избирателните права на милиони български граждани, които живеят извън границите на страната, заяви Кънев.

Готови сме да задължим хората да гласуват, когато избират нас за народни представители, не искаме обаче да вземат самостоятелни политически решения, коментира той.

Кънев предупреди, че на следващ изпълнителен съвет и заседание на парламентарната група може да се обсъди и възможността РБ да не участва изобщо в обсъжданията по Изборния кодекс.

Найден Зеленогорски коментира задължителното гласуване и посочи, че то може да се окаже противоконституционно, като посочи, че все пак не са гласувани някакви санкции.

Утре и през следващата седмица ще гласуваме важни текстове и се надяваме парламентарното мнозинство да направи така, че да не се разминем с програмната си декларация, отбеляза Зеленогорски.

На въпрос дали щом има несъответствия с програмната декларация, РБ ще напусне управлението, Зеленогорски каза, че този въпрос в този момент едва ли би могъл да получи утвърдителен отговор.

Бихме се надявали в следващите гласувания в пленарната зала да постигнем максимално съответствие с програмната декларация, посочи той.

Бихме възприели това да няма район "Чужбина" само при положение, че има моментално въвеждане на електронно гласуване поне, но то се очаква към 2019 г. , уточни той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3528 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.04.25 | 15:13

3
абееее, и ти хич не си за приказване!

2016.04.25 | 15:14

4
Той е евреин!

2016.04.25 | 15:13

2
Radkeee bqgai kurvo da te ibut

2016.04.25 | 15:13

1
А наи-добре е изобщо РБ да изчезне от българския политически хоризонт.

Добави коментар

Водещи новини