Правителството предостави 15 млн. лв. за изграждането на третата метролиния в София

  • 13 април 2016 12:30

  • 1297
  • 0
Правителството предостави 15 млн. лв. за изграждането на третата метролиния в София
©

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 19,078 млн. лева.

От тази сума по бюджета на Столичната община са предвидени 15 млн. лв. за финансиране на изграждането на "Линия 3" на метрото от бул. "Владимир Вазов" до кв. "Красно село" с дължина 8 км и 8 метростанции, както и за съфинансиране на разширение на "Линия 2" в южна посока от метростанция "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника" с една метростанция.

Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Средствата по бюджета на Столичната община се предоставят за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2016 година.

Средствата по бюджета на останалите първостепенни разпоредители с бюджет се предоставят за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

По бюджета на Община Девин се предоставят 2,46 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на водопровод за минерална вода, чрез който ще се подпомогне развитието на региона като основен балнеолечебен и туристически център.
400 хил. лв. се предоставят по бюджета на съдебната власт за прокуратурата, за извършване на разплащания по възложената комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

По бюджета на Администрацията на президента са предвидени средства в размер на 250 хил. лв., необходими за частично покриване на дължимите разходи към "Авиоотряд" 28 във връзка с официалните задгранични визити на държавния глава.
Предвидено е и увеличение на вноската в общия бюджет на Европейския съюз по централния бюджет за 2016 г. за сметка на бюджета на Министерството на финансите в размер на 5919 лева.

За община Доспат са предложени допълнително 962 хил. лв. за ремонт на СОУ "Димитър Благоев", което ще позволи да се оптимизират училищната инфраструктура и разходите на територията на общината за поддръжка на училищната мрежа.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини