ДБГ не подкрепи поскъпването на билетчето

  • 12 април 2016 13:24

  • 1398
  • 1
ДБГ не подкрепи поскъпването на билетчето
©

"Движение България на гражданите" не даде мандат на общинските си съветници в София да подкрепят цена на билета за градския транспорт от 1,60 лв., съобщава пресцентърът на партията.

Решението е взето на заседание на Изпълнителния съвет/ИС/ днес.

Така общинските съветници на ДБГ в СОС Прошко Прошков, Стефан Марков и Иветка Петрова от групата на Реформаторския блок няма да подкрепят увеличението от 60 на сто на цената на градския транспорт за столичани с мотива, че не са използвани всички ресурси за оптимизация на разходите в Центъра за градска мобилност.

ИС на ДБГ настоява за оптимизация в ЦГМ като щатен състав и работни заплати, въвеждане на тикет-системата, публичност на договорите с транспортните дружества, за да са ясни цените, на които се изкупуват горивата, енергията и консумативите.

От ДБГ напомнят, че преди шест месеца в предизборните програми на нито една политическа сила, представена днес в СОС, не е присъствало намерение за по-скъпи билети за градския транспорт.

"С оглед на това, исканото увеличение - без ясни мотиви и обосновка - гражданите биха квалифицирали като подмяна на вота им и на дадения от тях мандат", е позицията на ИС на партията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sda

2016.04.13 | 00:04

1
не ПОДПРЕКИ екстра заглавие

Добави коментар

Водещи новини