Цветан Цветанов: Трябват общи политики за справяне с миграционния натиск (снимки)

  • 11 април 2016 12:14

  • 2164
  • 0
Цветан Цветанов: Трябват общи политики за справяне с миграционния натиск (снимки)
© ГЕРБ

Трябват общи политики за разрешаване на проблема с бежанския поток и миграционния натиск. Ще се използват всички добри идеи, които могат да се появят на експертни форуми, за да бъдат предприети правилните законодателни промени.

Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в Благоевград по време на кръгла маса „Национална сигурност и миграционен натиск: рискове и решения“, която се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа подчерта, че в Турция има 2,700 милиона бежанци, от които само 250 000 са в лагери. „Останалите са потенциално опасна вълна, която може да дойде към Европа. Затова е важна отпуснатата от Европейския съюз помощ в размер на 3 млрд. евро, която, ако се използва по предназначение, ще остави бежанците в страната и този поток няма да тръгне към съседните на Турция държави”, обясни Цветанов. По думите му, след като Балканският път е прекъснат, България се оказва алтернатива за пренасочване, заедно с Албания и Италия.

„Форумът в Югозападния университет е от голямо значение, именно тук е мястото да се дискутират подобни теми и да се правят обсъждания, свързани с бежанския поток и националната сигурност. От днешната дискусия могат да се вземат добри препоръки, но за мен е изключително важно това, което се случи през последните няколко месеца, а именно законодателните промени, които дават възможност на Министерството на отбраната да се включи в охраната на сухопътната граница“, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Според него е важно държавите да полагат максимални усилия, за да се намали напрежението по гръцко-македонската граница. „Всичко, което води до някакви допълнителни напрежения и конфликти е притеснително. България е солидарна към решаването на този проблем. Знак е и хуманитарната помощ, която направи българското правителство след разпореждането на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г“, допълни Цветанов. Той подчерта, че саморганизираните доброволческите групи, които подпомагат дейността на „Гранична полиция“ трябва да подават сигнали и информация, а правоохранителната система да реагира максимално бързо и да може да залавя подобни групи. „Аз смятам че трябва да защитим и да имаме хуманно отношение към тези групи на чужденци, които влизат на територията на страната“, заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

„Към настоящия момент виждаме сериозно засилване към Албания, което създава заплаха и за Италия, но все пак Гърция и Турция започнаха да работят много по-координирано и да се изпълнява поетият ангажимент към Европейския съюз“, посочи Цветанов. Той добави, че службите трябва изключително внимателно да наблюдават процесите при взаимодействието между Европейския съюз, САЩ и Русия, защото в Либия има един потенциален бежански поток от около 4 милиона души, който също може да премине към Италия и Малта. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност коментира и ситуацията в Египет. Според него Европа не е била подготвена за последствията от Арабската пролет, а това, заедно с конфликта в Близкия изток, е създало криза, която няма да се овладее лесно и предстои да остане една динамична среда.

На форума присъстваха народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева, бившият министър на МВР проф. д-р Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г., кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков.

Последвайте канала на

Novini.bg
2164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини