Цветанов: Академията на МВР трябва да запази своя капацитет (видео)

  • 07 април 2016 11:18

  • 1681
  • 2
Цветанов: Академията на МВР трябва да запази своя капацитет (видео)
©

Академията на МВР трябва да запази своя капацитет, в момента тя изпълнява проекти за около 10 000 000 лева . Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред журналисти в парламента във връзка с промените в Закона за МВР, които бяха обсъждани в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Той коментира социалните пакети на служителите на МВР.

„Това, което имаше като дискусия, смятаме, че допълнителният отпуск, което е до 12 дни може да бъде премахнат, но основният пакет за отпуск, който е до 30 дни не е проблем да остане”, каза той и посочи, че може да се направи механизъм, който да не позволява натрупването на отпуската. По думите му, почивните бази на МВР са част от социалните дейности на ведомствата. Той уточни, че около 3% от Фонд работна заплата отива за социална дейност за почивните бази.

„В периода, в който аз бях министър ползваха 1,8% от тази социална дейност, а сега е към 1,4%. Това по никакъв начин не би натежало бюджета на министерството, но ще може да се запази възможността на около 10 000 служители да почиват в тези бази на нормална цена, защото там няма печалба”, поясни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че в момента извънредният труд на служителите в МВР се плаща всеки месец, а синдикалните организации предлагат това да става на 3 месеца. Цветанов коментира и Академията на МВР. По думите му, Академията и центровете за новопостъпили служители на МВР трябва да бъде запазена като капацитет.

„В момента тя реализира проекти за около 10 милиона лева. Това означава, че тя е изградила необходимия капацитет и се възползва от допълнителните възможности да надгражда учебната база и процес”, каза още той. Цветанов се обърна към медиите да не преекспонират темата с отхвърлените промени в Закона за МВР.

„Това беше мнение на всички хора, които се запознават и познават добре системата за „Сигурност”, каза още той. По думите му, служителите на МВР трябва да извършват задълженията си, но те трябва да получат подкрепата на политиците и ръководството.

Последвайте канала на

Калина Христова
1681 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2016.04.10 | 09:54

2
Тази академия трябва да се затвори,тя е против свички житейски закони /само партия и връзки/.

2016.04.10 | 09:54

1
PE-DE-RAST -SMURT!!

Добави коментар

Водещи новини