Доган иска анкетна комисия за изключените от избирателните списъци

  • 23 ноември 2011 08:55

  • 821
  • 0
Доган иска анкетна комисия за изключените от избирателните списъци
© Булфото

Второто четене на промени във Валутния закон и първото четене на изменения в Закона за кредитните институции са включени в проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Промените във Валутния закон предлагат пренасянето при пътуване на суми над 25 хил. лв. или тяхната равностойност във валута да бъдат декларирани, независимо дали сумите се изнасят за страни от ЕС или страна извън общността. Предвижда се също пред митническите органи да се декларират и пренасяните благородни метали и скъпоценни камъни, както и изделията от тях.

Част от предложенията за промени в Закона за кредитните институции засягат ограничаването на таксата за предсрочно погасяване, която се прилага при частично или пълно погасяване на кредит. Друга промяна трябва да наложи таван на лихвите по кредитите.

Депутатите ще обсъдят и искането на ДПС за създаване на анкетна комисия, която трябва да провери сигналите за изключени от избирателните списъци българи. Вносителят на предложението е лидерът на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и група народни представители.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини