Борисов: Не аз отговарям за пенсионната реформа, а Тотю Младенов

  • 21 ноември 2011 14:24

  • 4216
  • 12
Борисов: Не аз отговарям за пенсионната реформа, а Тотю Младенов
©

Всички искаме да се намери правилният баланс между желанието на хората да живеят по-добре и мерките, които трябва да вземе правителството. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Министерски съвет.

По отношение на преговорите на синдикатите със социалния министър, премиерът заяви, че се радва, че се водят такива преговори, че има такъв диалог.

Борисов подчерта, че на никого не му се иска да уволнява хора, но това се налага, заради реформите. Премиерът заяви, че не той е инстанцията, която трябва да обяснява на хората пенсионната реформа, а социалният министър Тотю Младенов. Двамата са разговаряли днес. Борисов заяви, че смята, че е бил разбран за това. Всичко е в неговите ръце, каза министър-председателя, попитан, колко време дава на Младенов.

Всеки, който си е позволил да си вдига дълга, да се прави на добрия чичко или лелка в Европа, и да вдигне над 3-те процента дефицит, сега всички ние трябва да се събираме и да му помагаме, каза още премиерътв Министерски съвет. Борисов каза, че са прави държавите, които спазват финансовата дисциплина, да изискват, и решенията да се вземат от тези, които носят отговорност.

В противен случай всички отиват и казват – дайте от вашите пари сега, щото ние години наред харчихме повече, отколкото изкарвахме като нация. Редно ли е? Не. Ама в същото време искаме да вземаме и ние решения. Решения за кое? Когато харчехте много повече отколкото изкарвахте, питахте ли ни нас, не сте ни питали, каза премиерът.

По думите му – във всички страни биха се радвали на по-високи пенсии и заплати, но след две години, следващият премиер на съответната страна ще отиде в Брюксел и ще поиска пари. Според българския премиер – тези, които искат да вземат отговорни решения в Брюксел, първо трябва да демонстрират своята финансова дисциплина.

Основният проблем на Европа е липсата на конкурентоспособност и това е свързано със структурни проблеми в много европейски страни, заяви министър-председателят на Швеция Фредерик Райнфелд. Шведският премиер посочи, че България и Швеция са страни с нисък външен дълг, но не такава е ситуацията в други европейски страни.

По думите му – има европейски страни, в които ситуацията е много по-различна е тревожна. Не мисля, че проблемите са свързани единствено с еврото. От политическите структури трябва да се вземат трудни решения за реформи и трябва да продължим да се движим напред, заяви той.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза, че след войната Фредерик Райнфелд е първият десен шведски премиер и е избран два пъти. И когато преди една-две години говорихме за промяна на имиджа на България, това не става с магическа пръчка, трябва с работа, с отговорност. Аз истински се радвам, че днес и шведският премиер, преди няколко дни – финландският, на 3 декември ще дойде премиерът на Дания, естонският премиер, всички до един заявиха и са впечатлени от финансовата стабилност и дисциплина преди всичко на България да пази ниския дълг и съответно нисък бюджетен дефицит, каза Борисов.

Последвайте канала на

4216 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Илиев

2014.12.24 | 11:08

12
Пилат Понтийски си изми ръцете. Каква наглост да говори за липса на конкуренция в европа при положение, че именно той сасипа бизнеса в България. И немога да разбера какво се перчат с тоя дефицит като икономическия растеж пада с проценти а хората са гладни.

2014.12.24 | 11:08

11
Скъпият ни Премиер разсъждава толкова квадратно, че когато му се присмиват, смята че му се радват...

2014.12.24 | 11:06

10
Вече даже не ми се коментира поредната изцепка на тоя дебил ! Надявам се да умре днес... утре... по-скоро защото сме такава въшлива нация, че няма да се вдигнем да го изгоним !
penis za boiko

2014.12.24 | 11:06

9
Присъединявам се към преждеписалия! Дано по-скоро умре това копеле гнусно!

2014.12.24 | 11:06

8
нали знаете защо Бойко Борисов го наричат баща на българския нарад - ами защото ебава майката на всички ни.
Гого

2014.12.24 | 11:06

7
Малеееееееееееееее колко е тъп Боко тиквата този никога няма да спре да ръси простотии затова сме на това дередже!!!

2014.12.24 | 11:06

6
А бе Тиквата няма ли да спре да се държи като селски бабаит . И да си обогати малко речника , че 2 години още ще трябва да го търпим ! А простотията му става заразна вече !
1

2014.12.23 | 20:30

5
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!
д

2014.12.23 | 20:30

4
Външният дълг от много години насам си ни е нисък и дефицитът е малък,но ситуацията си е все същата! "всички до един заявиха и са впечатлени от финансовата стабилност...", а всъщност на нас това да ни влияе положително(на обикновените хора имам предвид)?!?
Бг

2014.12.23 | 20:29

3
Да съкрати половината парламент тогава.За какво са ни 200 изедници?И без това ходят само да четат вестници.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини