Томислав Дончев: Борисов няма да си подаде оставката, защото бе така смел да спре обществените поръч

  • 11 март 2016 21:03

  • 2563
  • 5
Томислав Дончев: Борисов няма да си подаде оставката, защото бе така смел да спре обществените поръч
©

„Бутането на хора в затвора става с решение на съда, а не на правителството. Обществените поръчки ще се подложени на предварителен контрол. В новия закон обхвата му е разширен, мониторингът ще е по-сериозен. Борисов няма да си подаде оставката, защото бе така смел да вземе мерки за обществените поръчки. Нашата цел е да убедим хората в искреността на нашите намерения”. Това заяви вицепремиерът и министър по европейските въпроси Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването „Панорама” по БНТ.

Попитан защо отричат, че целта със спирането на обществените поръчки е война с Пеевски, Дончев заяви, че правителството не може да си позволи да води войни с отделни фигури.

"Картел означава, че компаниите се намират в сговор, ако някой има такива данни – да ги предостави на КЗК", коментира Дончев твърдението за картел на строителните фирми.

„Новият закон е по-добър от стария. Но той, сам по себе си, не може да гарантира, че всичко ще е наред. Въпрос на стриктен и адекватен контрол на обществените поръчки е”, каза още той.

"По отношението на европейските пари правилата са строги, но по отношение на бюджетните пари – там не са. Има ефекта на заразата. Строгите стандарти да се прехвърлят и в другите институции", коментира Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

България трябва да получи това, което заслужава, смята още той.

Последвайте канала на

Калина Христова
2563 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.12 | 22:43

5
Театър Борисов замазва очите на народа или чисто и просто имитира работа!

2016.03.12 | 16:27

4
Притиснаха го от Европа, и сега се мъчи да докаже, че комунистите, за пореден път са му срали в гащите!
Ssss

2016.03.12 | 12:36

3
На Павлова процедурите да прекратят!!! Голяма проверка трябва там , милиони .......

2016.03.12 | 12:36

2
Piss up a rope!

2016.03.12 | 07:18

1
Qvno moderatora v toq sait e edinstveniq det ti vqrva tomislav4o i te pazi da ne pro4etesh za narodnata liubov,no mi se struva 4e tui moderator4e iska da q izpita na garba si!!!

Добави коментар

Водещи новини