Президентът с обръщение към Народното събрание на 18 март

  • 09 март 2016 14:08

  • 1483
  • 2
Президентът с обръщение към Народното събрание на 18 март
© Булфото

На 18 март президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще направи обръщение към Народното събрание след края на политическите консултации, съобщава прессекретариатът на държавния глава.

Решението на Конституционния съд по текстове от Закона за здравното осигуряване е нормална демократична процедура.

Правителството трябва да продължи с усилията за реформиране на здравеопазването, заявил държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на заключителната среща от традиционния месец на политическите консултации с парламентарните политически партии. Последната от поредицата консултации президентът организира с най-голямата парламентарна група в 43-ото Народно събрание - тази на ПП ГЕРБ.

С представителите на ПГ на ГЕРБ държавният глава е обсъдил политическата ситуация в страната, напредъка по ключовите реформи и приоритетите на партията през 2016 г. Акцент по време на разговора е бил поставен върху постигнатото в реформите в секторите правосъдие и вътрешни работи, енергетика, образование, администрация и електронно управление, водния сектор, както и върху предприеманите мерки в отговор на миграционната вълна.

От партия ГЕРБ са определили като основен приоритет продължаването на реформата в съдебната система и антикорупционното законодателство, в отговор и на препоръките от последния доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка /МСО/. На дневен ред са промените в Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, Гражданско-процесуалния кодекс, Закона за Търговския регистър. Изразена е била и висока оценка за работата на Съвета за правосъдна реформа.

По отношение на реформата в МВР от ПГ на ГЕРБ са се обявили за задълбочен диалог по предложените промени в системата. За целта обществено обсъждане с участието на всички заинтересовани страни ще се състои на 15 март в Народното събрание, е информирал председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му, законодателните промени в сектора трябва да кореспондират и с препоръките на ЕК в рамките на МСО.

На срещата на президента с представителите на ПГ на ГЕРБ са били обменени мнения по политиката на контрол върху публичните разходи, за подобряване на събираемостта на приходите, както и за мерките за насърчаване на икономическата активност чрез създаване на предпоставки за увеличаване на потреблението и подобряване на средата за средните, малките и микропредприятията.

Във вътрешнополитически план 2016 г. е била определена като особено важна по отношение на постигната политическа стабилност. Държавният глава отново се е обявил за засилен и конструктивен диалог между политическите сили в 43-ото Народно събрание. В тази връзка представителите на партия ГЕРБ са откроили приноса на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за прехода към стабилно управление през 2014 г., както и за изработването на работещ механизъм за дългосрочно планиране на националните приоритети на България, залегнали в Националната програма за развитие "България 2020".

На разговора е била споделена позицията за общо противопоставяне на популизма и на крайния национализъм в ситуация на безпрецедентен миграционен натиск в Европа. В усложнена международна обстановка България трябва да има умна и балансирана външна политика в подкрепа на усилията за постигане на единни европейски решения. "В решителен момент за Европа България може да бъде европейския глас на Балканите", е посочил президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Във връзка с усложнената миграционна обстановка в непосредствена близост до българските граници и информациите за влошения здравен статус на пребиваващите на териториите на съседни страни имигранти, представителите на партия ГЕРБ са посочили необходимостта от засилване на превантивния капацитет на Военномедицинска академия и на отговорните здравни структури.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1483 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
grajdanin

2016.03.10 | 10:29

2
Боклук, продажник, третополов нещастник и кръгъл идиот !
бунака

2016.03.10 | 10:27

1
ГОСПОДИН леке ,ти олигофрен ли си клоун ли си или си ПРОДАЖНИК .ААААА сетих се ти си ЕДНА НУЛА ,ИДИОТ .

Добави коментар

Водещи новини