Мартин Димитров: Разочарован съм от повечето кандидати за КЗК

  • 09 март 2016 11:07

  • 1314
  • 0
Мартин Димитров: Разочарован съм от повечето кандидати за КЗК
© Булфото

Кандидатите за нов състав на Комисията за защита на конкуренцията ще бъдат изслушани от депутатите от Комисията по икономическа политика. Вчера партиите от управляващото мнозинство решиха, че процедурата за избор на нов състав на КЗК ще продължи.

Мандатът на регулаторния орган изтече през октомври миналата година, а смяната на състава на комисията предизвика остри политически коментари през последните дни.

Идеята на публичното обсъждане е да бъдат избрани най-добрите кандидати
. Ако не се представят добре, не виждам нищо страшно процедурата да бъде прекратена и да има нова, коментира пред БНР Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на – депутат от гражданската квота на Реформаторския блок и член на комисията по икономическа политика в НС.

Според него решението кой да бъде избран за член на КЗК, трябва да е на база на неговото представяне и визия за развитие на комисията, а не да следва политическите интереси.

Ще бъда много взискателен и ще задавам въпроси към всички кандидати. Ако не получа задоволителен отговор, най-вече за предстоящото разследване на картела на горива, нямам проблем да не подкрепя нито един кандидат и да го заявя публично, категоричен е Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Той посочи, че е скептично настроен по отношение на това дали евентуален нов състав на КЗК ще има доверието на обществото.

За мен като състав на КЗК трябваше да бъдат предложени хора с много сериозен авторитет и репутация. Именно заради този авторитет и репутация да не си позволяват да се отклоняват от правия път. Разочарован съм до известна степен от кандидатите, с едно изключение, подчерта депутатът от Реформаторския блок.

Според Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на големите неправителствени и граждански организации е трябвало да предложат свои кандидати. С едно изключение, дори няма изпратени въпроси от тяхна страна към кандидатите за членове на Комисията за защита на конкуренцията, посочи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини