Бъчварова: С промени в закона се гарантира по-голяма прозрачност при назначенията на държавни служит

  • 22 февруари 2016 17:19

  • 1204
  • 1
Бъчварова: С промени в закона се гарантира по-голяма прозрачност при назначенията на държавни служит
©

Вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. присъства на Националния съвет по тристранно сътрудничество, където мотивира промените в Закона за държавния служител.

Социалните партньори подкрепиха предлаганите промени, но искат прецизирането им, предаде репортер на Novini.bg. Бъчварова обясни, че с направените промени ще има по-голяма прозрачност, обективност при назначаването на държавни служители, ще бъде въведено конкурсното начало. Също така ще бъде въведен централизиран и децентрализиран конкурс, ще има и забрана за назначаването на  лица, които не са преминали през конкурс на  държавни позиции.

По този начин министър Бъчварова гарантира, че ще се повиши качеството на работещите в държавната администрация и ще се гарантира по-голяма стабилност. „Чрез въвеждането на промените в закона ще се противопоставим и на политическите назначения”, категорична е още тя. Шефът на МВР обясни, че се получава много често при смяната на кабинета, да има и политически чистки, чрез въвеждането на конкурс - това ще се ограничи.

"Тези промени са заимствани от изпитани европейски практики. Целта на тези промени е да се гарантира устойчивост и добра компетентност за държавните служители", обобщи Румяна Бъчварова.

Последвайте канала на

Калина Христова
1204 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.22 | 20:23

1
tupa kurvooooooooo mri maaaaaaaaa

Добави коментар

Водещи новини