Специална работна група в СОС ще разработва план за интегрирана градска мобилност

  • 22 февруари 2016 17:03

  • 1168
  • 0
Специална работна група в СОС ще разработва план за интегрирана градска мобилност
©

Специална работна група към Столичния общински съвет (СОС) ще разработи устойчив план за градска мобилност. Това съобщиха общинските съветници от "Политическа група 5" на работна закуска по повод първите 100 дни работа в Столичен общински съвет.

Експертната работна група започва работа от 1 март и основната й цел ще бъде да се интегрират различните видове транспорт в столицата, да се отговори на нуждите на гражданите и да се подобри като цяло градската среда.

"Политическа група 5" вече започва да прокарва своите приоритети за работа в СОС. Доказателство е това, че осигуряването на достъпност на градска среда за всички граждани, вкл. хора с увреждания и майки с колички вече е ангажимент на Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна градска среда и жилищна политика. Групата предложи и специален меморандум за Меморандум за достъпност в Република България, целта на който е да обедини усилията на гражданското общество, държавните и общинските институции.

Сред останалите приоритети на "Политическа група 5" са "зелена" София, прозрачна и дигитална община и развитието на културни проекти. Общинските съветници от групата са насочили усилията си към постигане на по-голяма прозрачност в работата на общинския съвет чрез осигуряване на публичен достъп на гражданите до докладите по различните теми, които да бъдат публикувани на уебсайта на институцията.

По отношение на бюджета на общината, от "Политическа група 5" са категорични, че е необходимо да се заложат повече средства за масов спорт, за развитие на велотранспорта и за благоустройство на зелените площи в столицата. Общинските съветници от групата поеха ангажимент да започнат активна работа по Бюджет 2017 още през тази година, за да може да има ефективно планиране на приходите и разходите на общината.

„Политическа група 5” се формира от представители на три политически формации – „Глас народен”, ПП „Движение 21” и ПП „Зелените”. Членове на групата са:

Светослав Витков - ПП „Глас народен”, съпредседател на ПГ5
Заместник-председател на постоянната комисия за децата, младежта и спорта. Член е на постоянната комисия по европейски програми, проекти и международно сътрудничество. 

инж. Симеон Славчев – ПП „Движение 21”, съпредседател на ПГ5
Заместник-председател на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране. Член е на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика и на постоянната комисия по транспорт и туризъм. 

Иван Велков – ПП „Зелените”, зам. - председател на СОС
Заместник-председател на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори. Член е на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика.

Венцислав Мицов - ПП „Глас народен”
Заместник-председател на постоянната комисия за връзки с гражданското общество, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Член е на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие. 

доц. Стоян Александров - ПП „Движение 21”
Заместник-председател на постоянната комисия по финанси и бюджет. Член е на постоянната комисия по икономика и собственост.

Последвайте канала на

Novini.bg
1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини