Парламентът гласува вота на недоверие срещу кабинета

  • 19 февруари 2016 06:26

  • 1269
  • 2
Парламентът гласува вота на недоверие срещу кабинета
©

Днес Народното събрание ще се произнесе по искания от опозицията първи вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради политиката в здравеопазването.

Гласуването по вота, който беше внесен от БСП и ДПС, ще се състои от 9:00 ч. тази сутрин. Според прогнозите, вотът ще бъде отхвърлен. Очаква се срещу него ще гласуват политическите сили от управляващата коалиция плюс БДЦ. Вотът на недоверие ще бъде подкрепен от, БСП, ДПС, „Атака” и вероятно от някои независими депутати.

Припомняме, дебатите по вота, които се състояха на 17 февруари, бяха белязани от скандал. Опозицията посочи сред мотивите за вота недомисленото въвеждане здравната карта, разделянето на клиничните пътеки на два пакета, скандала с ваксините, въвеждането на пръстови отпечатъци за идентифициране на пациентите. С невъздържани реплики и жестикулации здравният министър влезе в остър сблъсък с опозицията, като заяви, че е видял девет лъжи в мотивите за вота. Стигна се до размяна на взаимни нападки и обиди.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1269 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
намерете престъпниците веднага

2016.02.19 | 09:17

2
Депутатите с е следят обемно от провеждащи показна ливкидация на БЪлгарите вкл чрез този нагло престъпен парламент..Всякакви вкл жестоки проекто разпоредби минават плавно без проблемно ако е платено на няколко престъпника около власта..подава наскоро показно отровен с цел ограбване..

2016.02.19 | 09:14

1
travestita Cecka ,ne poka3a koi kak e glasyval

Добави коментар

Водещи новини