Кунева към БСП: Опитвате се да всявате паника и тревога (видео)

  • 12 февруари 2016 12:26

  • 1893
  • 4
Кунева към БСП: Опитвате се да всявате паника и тревога (видео)
© Булфото (архив)

Няма основание да се говори с лошо за програмите по история и литература от I до XII клас. Опитвате се да всявате тревога с твърденията, че националния дух, историческата обективност и патриотичното образование липсва.

Това каза от трибуната на НС вицепремиерът и министър на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по време на днешния парламентарен контрол. Тя отговори на въпрос на депутати от БСП Валери Жаблянов и Мариана Бояджиева. "През последните години в изготвянето на програмите по български език и литература и история има чиновнически произвол. Има произвол и на НПО-та, които искат да подменят българската история. Тези предмети са изключително важни са формирането на националния характер и самосъзнание на всички младежи. Те са жизнено важни и за възпитанието. Предвижда ли правителството общественото обсъждане на учебните програми по история и литература", попита Жаблянов.

"По български език и литература от I до IV клас се изгражда базовия модел. В VII клас се изучава само българска литература, българска география и българска история. Доказано е, че българската история и литература имат превес. Това се дължи на факта, че след VII клас отпадат редица ученици, за съжаление. Искам да ви помоля да казвате спокойно мнението си. Ние ще го чуем. Елате в работните групи и да си дадем спокойствие. Опитвате се да всявате паника и тревога с вашите твърдения", отговори министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1893 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.02.22 | 10:37

4
Тази вмирисана вагина Пръмова - Кунева е отвратителна и вредна колкото ТИКВАТА тъпа и бандитска !
Джани

2016.02.22 | 10:37

3
Това, че Кунева е на всяко министерство меродия, не значи, че БСП всяват паника! Просто Кунева не се справя със задачите си!

2016.02.21 | 02:27

1
Тревога и паника за милионите си ,изпитва Куневица !За друго и пука на дъртата п.утка !

2016.02.21 | 02:27

2
da,prav si

Добави коментар

Водещи новини