Кунева с първа среща с отрасловия съвет към образователното министерство

  • 08 февруари 2016 16:20

  • 1578
  • 3
Кунева с първа среща с отрасловия съвет към образователното министерство
© Булфото

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е провела днес първата си среща с Отрасловия съвет към министерството, в който влизат синдикати, работодатели и браншови организации. Това съобщиха от министерството.

Изключително важно е да продължим и доразвием добрия диалог и партньорство, в които да решаваме както краткосрочните задачи, така и дългосрочните политики и приоритети, е отбелязала Кунева. По думите й една от първостепенните им задачи е да бъде дадена стабилна политическа насока, за да може учителите спокойно и мотивирано да си свършат работата.

Основна тема на разговора е било влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищното образование, както и работата по държавните образователни стандарти, учебните програми и подготовката на учебниците.

Участниците в срещата са се обединили около разбирането, че реформата в образованието трябва да започне час по-скоро - при добра подготовка и обсъждане с всички партньори, посочват още от министерството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1578 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.02.11 | 00:14

3
Корумпето с първа среща оправи съдебната система а сега се юрна да оправя образованието това ще е голямото деградиране!
777

2016.02.11 | 00:14

2
НА БАТИ УБАВИЦАТА........

2016.02.11 | 00:14

1
Тя заГроби енергетиката- сега е на ред образованието!

Добави коментар

Водещи новини