Кунева: България и Германия имат своя глас в темата за миграцията (видео)

  • 05 февруари 2016 11:46

  • 1539
  • 4
Кунева: България и Германия имат своя глас в темата за миграцията (видео)
© Булфото
България и Германия имат своя глас в темата за миграцията, която е проблем за Европа и света. Това каза вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева след срещата ѝ с държавния министър за Европа във Федералното министерство на външните работи на Германия Михаeл Рот.
 
Кунева обясни, че по време на срещата им двамата са обсъдили няколко теми сред които темата за миграцията, защото това е един проблем, от световно естество, в който и двете страни имат своя глас. "Обсъдихме и темата за региона, защото министър Рот има много интересната възможност да бъде в няколко наши съседни страни. Той е бил в Румъния, Македония, предстои и Сърбия, тоест той има една наистина добра гледна точка за това какви са нашите регионални проблеми", посочи Кунева. Тя допълни, че тема на разговора им е била и за всички въпроси, които поставя Великобритания за референдума, който предстои в тяхната страна.
 
"Господин Рот винаги е с много ясна политическа мисъл и съм се убедила, че той винаги намира решение, с което да утвърди позициите на Европа. В негово лице виждате един убеден европеец и човек, който предлага решение Европа да остане заедно", заяви Кунева.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
1539 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.02.05 | 23:16

4
долна пача евтина
т.в

2016.02.05 | 17:03

3
Ако съм на нейно място след реакцията на хората много ще ме е срам да се появявам на обществени места . Но срам неудобство морал те са много повече ценни от парите и много съм благодарна на Бог че не ме е лишил от тези ценни качества . Хора като нея са за съжаление.

2016.02.05 | 16:40

2
Специалист по всичко о_O

2016.02.05 | 16:40

1
Няма ли да се захванеш за работа в министерството , вместо да тичаш по Европа !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини