Мерджанов: Подписите за вота на недоверие още не са събрани

  • 26 януари 2016 17:25

  • 1755
  • 1
Мерджанов: Подписите за вота на недоверие още не са събрани
©

Вотът на недоверие към правителството още не е внесен в НС. Критиките, които отправяме от опозицията са много, но най-сериозни са в сферата на здравеопазването. Подписите не са събрани, но до часове това ще се случи. Това каза председателят на ПГ на БСП лява България и говорител Атанас Мерджанов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Той добави, че на поканата на БСП са откликнали от БДЦ и ДПС. По думите му заедно са стигнали до много общи принципи.
Той бе помолен да коментира думите на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който заяви, че ГЕРБ и ДПС са се разбрали да се атакува здравеопазването, знаейки, че вотът няма да мине. „Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и е трогателен. Той е в дефицит на собствени идеи и в раздвоение, как да е в опозиция и да е в правителството“, посочи Мерджанов.

Той напомни, че са се дискутирали три кръга въпроси за вот на недоверие: здравеопазване, вътрешна политика, демографска политика. Ваксините са само един детайл, който показва как в МЗ се вършат нарушения.

Атанас Мерджанов коментира позицията на БСП да не участва в коалиция с ГЕРБ. „След като БСП претърпя най-тежкото си поражение на изборите от 25 г. неморално щеше да бъде отново да управляваме в коалиция. Последното ни участие в коалиция беше наказано сурово. За да участваме в управление трябва да е след избори“.

На въпрос дали нарочно се атакуват само министри на РБ, за да могат от ГЕРБ да са в комфортно положение, той отрече. Промените в Конституцията няма да решат проблемите в съдебната система, убедени са от БСП. Не сме против реформите в съдебната система, но чакаме да ги видим.

Нямам амбиции за председател на БСП, увери Мерджанов. Той добави, че е длъжен да работи за повишаването на доверието в партията сред избирателите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1755 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рони

2016.01.27 | 00:34

1
БСП си знае цената и няма да си позволи низостта да управлява срещу Герб!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини