Октомври 2016 година стартира изграждането на интерконектора България-Гърция

  • 10 декември 2015 12:52

  • 823
  • 0
Октомври 2016 година стартира изграждането на интерконектора България-Гърция
©

Министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по подписа днес  Окончателното инвестиционно решение за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция-България, предаде репортер novini.bg. Изграждането на интерконектора България-Гърция ще започне през октомври 2016 година.

„Днешният ден е много специален и важен за всички нас, защото станахме свидетели на подписването на окончателното инвестиционно решение за окончателното инвестиционно споразумение за газова връзка между двете страни. С подписването му се дава реалният старт на този стратегически важен проект в областта на енергетиката. Той е стратегически за цяла Югоизточна Европа”, заяви Петкова.

По думите й проектът, ще даде реална възможност за диверсификация на източниците за доставка на газ. „През последните месеци имахме добър и конструктивен диалог, който даде възможност да стигнем до днешния ден. Благодаря на партньорите от ЕК за подкрепата която оказаха. Този проект е определен като такъв от общо значение. Предстоят много важни фази в изграждането на тази интерконекторна връзка. Съгласно пътната карта, която сме разписали с партньорите, проектът трябва да започне през месец октомври 2016 а в средата на 2018 да бъде дадена търговската експлоатация на този проект”, каза още Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Десислава Станева
823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини