Валери Симеонов: Всички са много добри - особено БСП и производните й

  • 02 декември 2015 13:51

  • 2217
  • 8
Валери Симеонов: Всички са много добри - особено БСП и производните й
© Булфото

Всички са много добри при разпределянето - особено БСП и производните на столетницата като АБВ. По принцип тези псевдолеви партии много обичат да разпределят готови пари, но нека първо да дадат предложение как да се увеличи бюджетът и тогава да имат претенции към разпределението.

Така председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 коментира пред журналисти в парламента заявената по-рано днес от АБВ възможност да преосмисли участието си в управлението заради липса на диалог. Днес НС отхвърли техни предложения при гласуването на бюджета на държавата за следващата година.

Все пак Симеонов подчерта, че колегите им са си отделна партия и имат право да променят отношението си или да продължат с подкрепата за сегашното управление.

Сред отхвърлените предложения на АБВ, предизвикали недоволството им, бяха 20 млн. лв. повече за борба с безработицата.
Да подкрепят нашето предложение за намаляване на партийната субсидия наполовина, което ще осигури минимум 16 млн. лв., за останалите 4 млн. лв. ние ще ги подкрепим да ги получат, предложи Симеонов.

Той добави, че за него исканията на АБВ, които не бяха приети дотук, са до голяма степен популистки. Нека, посъветва той, който предлага увеличение на бюджета, да предложи как да бъде увеличена приходната му част.

На въпрос дали, ако хората на Георги Първанов напуснат коалицията, ще се появи нужда от ДПС, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 беше категоричен, че Патриотите никога и по никакъв начин няма да влязат в съвместно управление с Движението за права и свободи. Нещо повече, за ПФ било много лесно да решат да излязат от коалицията. Ние нямаме министри, областни управители, не сме си натикали кадрите, както го направиха АБВ, подчерта председателят на ПГ на ПФ. Засега обаче нямало основания да преосмислят къде да бъдат, защото много от предложенията им за бюджет`2016 например били приети - пари за завършване на оградата по турската граница, бюджет на МВР за справяне с битовата престъпност, повече средства за отбрана, увеличаване заплатите на музейните и библиотечните работници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2217 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Мохикана

2015.12.10 | 06:32

8
Този, пък, къде е тръгнал да ми определя кой е псевдо и кой не. Че той видял ли се е, вчера се пръхна от някъде си и вече големия разбирач, че и на патриот се прави, без грам патриотично отношение и поведение.
сос

2015.12.10 | 06:31

7
До къде я докарахме, след будист, този чергар и кошничар да ни "управлява".

2015.12.10 | 06:31

6
В. Симеонов преди да влезе в политиката говореше едно ,а сега друго.Навярно да си политик килипир има в тая работа .Такива като него доста пари натрупаха.

2015.12.03 | 16:04

5
Валери ти си поредния помиар дето само говори и нищо не прави .а само го лапа
valeri kurva na dps

2015.12.03 | 16:04

4
i toq pederast e za zatvora s pedala boiko fes
Валеркаааа

2015.12.03 | 16:04

3
предателю мой. Виж се ти що за маймуна си? Вие сте същите като АБВ само където въртите други номера. Как излъгахте една камара народ направо ме боли главата. А не били участвали с ДПС хехе. Ай само не на нас тия вие гласувате заедно с ДПС.

2015.12.03 | 16:03

2
Този специалист създаде Воленчо. Без неговата телевизия отдавна волен щеше да е господин никой. И волен му го ... отзад, много си умен няма що.
БАЛЕРИ

2015.12.03 | 13:04

1
ДРУГАРЮ СИМИОНОВ С ПРОИЗВОДСТВО СЪС СЪЗДАВАНЕ УСЛОВИЯ НА ТРУД СЪС СИЛНО СЕЛСКОСТОПАНСТВО ТОВА ЗА КОЕТО СТЕ ИЗБРАНИ - ФРАНЦИЯ СЕ КООПЕРАТИРА И ОБЕДИНЯВА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО А НИЕ РАЗДЕЛАМЕ И РАЗДРЕБНЯВАМЕ ЕТО КЪДЕ Е ГРЕШКАТА АМА ТИ ЗАБРАВИ ЛИ КАКВО БЕШЕ В ТЪРГОВИЩКО ПРЕДИ

Добави коментар

Водещи новини