Политолог: Борисов винаги е показвал ясна балканска политика, ориентирана единствено към Турция

  • 30 ноември 2015 13:58

  • 3111
  • 2
Политолог: Борисов винаги е показвал ясна балканска политика, ориентирана единствено към Турция
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г показва още от първия си мандат съвсем ясна балканска политика, ориентирана само и единствено към Турция. Проявява я и в последните месеци по отношение на бежанската криза и зоната за сигурност в Сирия. Това каза пред БНР политологът Борис Попиванов.

Единственото изключение беше, когато не се осмели да подкрепи Анкара по отношение на сваления руски самолет, но във всяко друго отношение се показва, че Турция е неговият привилегирован партньор, добави той.

Според него това се дължи на икономически връзки и потенциални такива на страната ни с Турция, на бежанската вълна, спирана от страна на Анкара, и на турските малцинства в България.

Амбицията на Борисов е да живеем в добри отношения с всички. Това става доста трудно в напрегната международна обстановка, която наблюдаваме в момента. Единственото, което може да прави България в такива ситуации, е да се снишава, каза още Борис Попиванов.

Той смята, че е крайно време президентът и министър-председателят да се срещнат и в някаква степен да стиковат позициите си по отношение на западните сили и Русия.

Попиванов оцени последните местни избори, проведени съвместно с националния референдум, като най-зле организираните и с най-висока степен на манипулация в демократичната история на България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3111 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.01 | 19:48

2
Политиката на "великия"БОКО е най -правилната ! Българския народ ,да не яде ,да не пие и пуши ,а най-добре е да се запъти към гробищата !Колкото по малко българи във България ,толкова по добре !На мястото на българите ,сирийци ,афганци ,негри от Африка !За тях ще има по 1200 лв на човек -помощи !Това не е лош материал ,на който плащат 160 лв. пенсия !Да "живее",БОКО ,докато умре !
Пян_Гъ

2015.12.01 | 19:47

1
Така, а каква друга политика може да води Борисов без армия, без икономика и без национална доктрина? Ама г-н Попиванов, моля Ви се, кажете Орешарски каква политика щеше да води :)? Ами "г-н" Станишев :)? Ами гледащият нагоре Мадридски картоиграч - "обективно погледнато..." :)? При всичките му кусури пак това, което имаме, е най-доброто. Платени "политолози". Те свалят самолет на Русия, ядрена сила, а той тръгнал да говори глупости.

Добави коментар

Водещи новини