Първанов: Предсарочните избори са пагубни за България

  • 26 май 2011 15:40

  • 465
  • 2
Първанов: Предсарочните избори са пагубни за България
©

България ще загуби, ако има и парламентарни избори наесен, според президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Държавният глава каза това пред журналисти, след като участва в юбилейна сесия, посветена на 50 години от създаването на първия изчислителен център в България.

"Доколко реална е възможността, могат да кажат на друго място, защото това зависи от правителственото мнозинство. Аз разсъждавам върху това - какво би означавало едно подобно действие за България – незабавно да се върви към правителствена оставка, да започнат консултации, които са задължителен кръг по Конституция, и при липса на резултат за формирането на ново правителство, да се назначи служебно такова", каза Първанов.

Президентът каза, че би изпълнил своя конституционен дълг. Такова правителство ще има, но България ще загуби най-малко пет месеца до изборите, каза той.

Последвайте канала на

465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.06.06 | 07:57

1
Президентът трябва да защитава интересите на Държавата и народа си, а не тези на която и да било политическа формация! Той в момента е като гурбетчия на частна кирия, докато е президент си прави партийка:))))
Ники

2011.06.06 | 08:01

2
Много си прав! Предсрочните избори няма да са пагубни за България, а за опозицията! Точно от това ги е страх, единственото нещо което могат да измислят е вот на недоверие!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини