В Пловдив е открит Център за наблюдение на автомобилния трафик

  • 25 август 2015 13:35

  • 2275
  • 1
В Пловдив е открит Център за наблюдение на автомобилния трафик
©

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кметът на Пловдив Иван Тотев дадоха символичен старт на изграждането на Център за управление на трафика, като пуснаха един от 50-те контролера на кръстовище на Цариградско шосе.

По думите на кмета това е последният компонент от големия транспортен проект, който се реализира със средства от ОП "Регионално развитие".

Проектът предвижда на 50-те основни кръстовища да бъдат монтирани нови светофарни секции, видеонаблюдение и датчици за движението, информацията за трафика ще отива в центъра за управление, а от там ще се задава режима на работа на самите кръстовища.

Той ще се съобразява с натовареността, а всяка отделна система ще работи в синхрон с другите 49 по веригата, коментира Иван Тотев. По думите му изпълнението на този проект сменя цялостно философията за транспорта в Пловдив, като остава отворен и ще може в бъдеще да се включват и други кръстовища.

Със старта на изграждането на последния компонент от проекта ще спестим времето за придвижване из града на пловдивчани и ще редуцираме задръстванията, обясни зам.-министър Николова.

Пловдив го очакват 81 милиона от програмата "Региони в растеж" и в тази връзка чакаме инвестиционната програма на общината, допълни тя. Николова припомни, че през изминалия програмен период по ОП "Регионално развитие" Пловдив е реализирал 12 проекта за около 74 млн. лв.

Включете се в новия Viber чат на Novini.bg – следете коментарите под нашите материали.


Последвайте канала на

Нора Виткова
2275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sss

2015.08.25 | 15:55

1
prez h.u.q mi e

Добави коментар

Водещи новини