Томислав Дончев: Не можем да превръщаме всичко в избори

  • 17 август 2015 10:22

  • 1314
  • 2
Томислав Дончев: Не можем да превръщаме всичко в избори
© Getty Images/Guliver

Предизборната кампания все още не е започнала и ние не можем половин година преди местните избори да превръщаме всичко в избори. Това каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, вицепремиер и министър по европейските фондове в ефира на „Преди всички” по БНР, във връзка с предизборната кампанията за предстоящите местни избори и ще има ли участие в селекцията на кандидатите на ГЕРБ.

На въпрос във връзка с посещението на министър-председателя във Варна и коментарите в някои медии, че това може да се определи като предизборна кампания Дончев заяви: „Има много поводи за посещението на отделни места в страната – или оглед на обекти, или срещи с хора, или решаване на различни местни предизвикателства. Това, че има местни избори не е повод три или шест месеца преди тях никой да не пътува никъде”.

По отношение на това, дали той ще вземе някакво участие в селектирането на кандидатите за кмет на ГЕРБ, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник обясни, че предвид коалиционния характер на това правителство, би се получило неловко или грозно, ако един или двама министри на различни политически сили се озоват в един и същи град, агитирайки или подкрепяйки различни кандидат.

По думите му, това звучи нелепо, въпреки, че подобно нещо се е случвало и преди по време на тройната коалиция.

„Позиция на правителството е да се ограничи максимално посещението и прякото ангажиране на министри от кабинета, по време на предизборната кампания”, каза той и добави, че тази позиция е продиктувана от многото предстояща работа на кабинета.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1314 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
boikoooo kurvooooo

2015.08.17 | 19:14

2
ot turskite kurvi ot gerb ,ni6to dobro ne ozakvame
Рони

2015.08.17 | 19:14

1
Герб защо се правят на божи кравички?! Всеки знае, чв отдавна са си купили гласовете, така че да не се преструват.

Добави коментар

Водещи новини