МВР дава 4 млн. лв. за камери на патрулките

  • 07 август 2015 06:07

  • 2362
  • 1
МВР дава 4 млн. лв. за камери на патрулките
© Булфото

МВР подготвя поръчка за 4 млн. лева, за да оборудва всички полицейски автомобили с камери и микрофони. Това обяви директорът на дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски пред "Фокус".

В момента с камери и микрофони са оборудвани само 120 полицейски автомобила, а тяхната бройка трябва да достигне 200. "Имаме оборудвани около една четвърт от всички автомобили. В същото време ползваме 48 мобилни камери, разположени в обозначени автомобили. Пътната полиция разполага и с 25 стационарни камери, с които се осъществява видеоконтрол за скорост", обясни Терзийски.

Част от полицейските автомобили бяха оборудвани с камери след поредния скандал за искан подкуп от катаджия през ноември миналата година. Тогава премиерът нареди всички проверки да се снимат. Затова предишният вътрешен министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. издаде заповед да не се спират шофьори, ако проверката не се заснема.

Миналата седмица министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. отмени забраната за проверка без заснемане с мотива, че твърде малко коли имат нужното оборудване и така контролът е слаб, а тежките инциденти на пътя растат. Новото нареждане разрешава спиране без камери на водачи, извършили нарушение. Това веднага предизвика коментари, че подкупите ще започнат отново. На 4 август обаче от МВР се похвалиха, че за три дни са били хванати 158 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Новите камери ще бъдат купени с пари от европейски програми.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2362 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Писна ми от братушките!

2015.08.07 | 14:37

1
Петрола удари дъното – 49$ за барел. А нашия монополист продължава да ограбва България и не сваля цените с по 1 лев на бензин и дизел. Реалната цена по бензиностанциите трябва да е 1,10лв. за БЕНЗИНА и 1,05лв. за ДИЗЕЛА!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини