Кунева: България е заинтересована от търговска спогодба на ЕС с Япония

  • 03 август 2015 14:00

  • 1303
  • 4
Кунева: България е заинтересована от търговска спогодба на ЕС с Япония
©

България е изключително заинтересована от подписването на Споразумението за свободна търговия между ЕС и Япония. Страната ни беше една от европейските държави, които подкрепиха започването на преговорите по него. Това заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която се срещна с официална японска делегация, ръководена от заместник-външния министър Кентаро Соноура, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вицепремиерът заяви, че очакванията на страната ни са споразумението да допринесе за увеличаването на японските инвестиции в България, както и за разширяването на българския износ за Япония, най-вече в сферата на селскостопанските продукти. Кунева беше категорична, че достъпът до пазарите на ЕС за японски стоки е реципрочен и е свързан с отварянето на японската икономика за европейски стоки.

По време на срещата беше отчетено доброто партньорство между българската и японската агенции за малки и средни предприятия.

По отношение на инвестициите в енергетиката Кунева посочи, че България полага усилия за подобряване на законодателството си и бизнес климата. Тя подчерта, че на този етап българската икономика не може да приеме по-високата цена на електроенергията от възобновяеми източници да се плаща от потребителите и посочи като добра антикорупционна мярка в сектора оповестяването на всички договори.

Кентаро Соноура коментира като положителни стъпките, които българското правителство предприема за реформиране на съдебната система, като заяви, че нейната ефективност и независимост са условие за привличането на инвестиции в страната.

На срещата бяха обсъдени и мерките, които двете държави предприемат за борба с тероризма, в това число и обмяната на лични данни за пътуващите.

Последвайте канала на

1303 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гошо

2015.08.03 | 23:10

4
На тая умряла соросоидна риба не трябва да се вярва.На нито една дума.

2015.08.03 | 21:21

3
Сега и там ли ще ходим на разходки?Глупавият народ ще плаща разходките!

2015.08.03 | 21:21

2
тази толкова вреди нанесе на България, защо още не е в затвора?
Чичо ти

2015.08.03 | 21:21

1
Не разбрах какво печели България от тази среща! Нещо по конкретно няма ли да се договри най-накрая или продължаваме да сме ЕХОТО на Европа. Ще Ви дадем български чушки ако свалите митата в/у БМВ-тата. Смях без гащи г-жо Кунева.

Добави коментар

Водещи новини