Николай Младенов: Тунис проведе първите демократични избори

  • 28 октомври 2011 21:32

  • 869
  • 0
Николай Младенов: Тунис проведе първите демократични избори
©

Тунис - държавата, от която започна Арабската пролет, направи първите си демократични избори, заяви министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 по повод завършилите избори за Учредително събрание в Тунис. 

Приветствам това постижение на туниския народ.

Провеждането на избори в съответствие с принципите на демокрацията е огромно постижение за страната. То е и пример за останалите държави от Арабския свят, които започнаха да разграждат тоталитарните си режими, съобщават от пресцентъра на МВнР.


България поздравява всички политически партии в Тунис за това, че спазиха правилата на политическия процес. Българският президент Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва, който беше мой специален пратеник там, оцени изборите като мирни и цивилизовани, проведени в среда на политическа зрялост.


Ние вярваме, че Учредителното събрание, на базата на консенсус между всички представени в него политически партии, ще изработи демократична конституция. Тя трябва да отвори пътя за осъществяването на дългоочакваните реформи в политическата и социалната сфера.


България е готова да сподели своя опит от прехода и да подпомага демократичните сили в Тунис.

Последвайте канала на

Десислава Станева
869 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини