Лиляна Павлова: Спасителите по плажовете са недостатъчни (видео)

  • 21 юли 2015 10:32

  • 2816
  • 3
Лиляна Павлова: Спасителите по плажовете са недостатъчни (видео)
© Булфото

Направили сме проверка на 99 плажове, които стопанисва МРРБ, като 56 от тях са концесия, а останалите под наем, каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на пресконференция за представяне на резултатите от проверките за спазване на изискванията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие по отношение управлението на плажните ивици.

„В тези 56 морски плажа установихме нарушения. В част от тях имаме поставени в по-голям брой от разрешения обекти, а 49 са допълнителни търговски площи - повече маси, столове, тенти, шатри, които не са съгласувани", заяви Павлова. По думите й другият проблем е, че концесионерът или наемателят не е предоставил схема как ще ги разполага. „19 от плажовете не са предоставили тази информация", посочи тя.

„Най-големият разрастващ се проблем са спасителите, на всички плажове имаме недостатъчно спасителни постове.  На неохраняемите плажове виждаме, че имаме абсолютна липса на спасители", подчерта Павлова. Тя обясни, че от разговорите с БЧК става ясно, че няма желаещи. „Говорихме и с Агенция по заетостта с апел да се мисли за целенасочени програми в Бюрата по труда. Този проблем е лавинообразен и нараства значително", каза още Павлова. Тя отбеляза, че има проблем и с непълното медицинско оборудване на пунктовете за спасителна помощ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2816 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.21 | 12:40

3
За тези пари дори са много!
БСП

2015.07.21 | 12:29

2
Егати Бадъна хихихи :)

2015.07.21 | 12:28

1
БИВОЛА ЛИЛИ И ТЕЛЕТО БОЙКО.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини