Мартин Димитров: Има сделка за БНБ, и тя не е добра за България

  • 16 юли 2015 18:59

  • 2493
  • 2
Мартин Димитров: Има сделка за БНБ, и тя не е добра за България
©

За мен ситуацията с избора на Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. е дежавю. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на по повод новия управител на БНБ, който вчера встъпи в длъжност.

При избора на Иван Искров само Синята коалиция предупреди, че този избор ще дестабилизира БНБ. Сега се чувствам по подобен начин. Имам усещането, че ГЕРБ са се разбрали да изберат точно тези подуправители – Калин Христов, Димитър Костов и Нина Стоянова. Имам подозренията, че има сделка и тя не е добра за България, заяви Димитров.

Димитър Костов е лицето, което най-много ни притеснява. Той беше финансов министър в правителството на Жан Виденов, в чийто мандат фалират най-много банки в историята на България. Няма как да си финансов министър и да не си отговорен за това, да нямаш нищо общо с цялата работа. Някак си да го правим подуправител, и то точно с ресор "Банков надзор", няма как да не ме притеснява, посочи депутатът от РБ.

На г-н Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. сме дали доверие напред. Той има всички шансове да се справи, каза Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. По думите му новият управител на БНБ е напът да направи сериозна кадрова грешка, но все още има време да я поправи. Димитров призова Радев да оттегли кандидатурите си за подпуправители, като се започне с тази на Димитър Костов. Когато някой тръгне да прави грешка, по-добре да бъде бламиран. Това няма да означава той самият да подава оставка, а да оттегли кандидатурите и да предложи други, коментира още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

В студиото бе и депутатът от "БСП лява България" Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, който заяви, че от левицата още преди шест месеца са поискали оставките на целия Управителен съвет на БНБ и все още не са се отказали от това искане. Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. предложи цели трима подуправители от екипа на Иван Искров. Изведнъж се оказа, че има провалена банка, а няма виновни. Решенията на банката се взимат на Управителен съвет и има отговорност – поне морална, ако не законова. Когато казвате, че Иван Искров е виновен, солидарно отговорни са и тези около него, подчерта Кадиев.

Той бе категоричен, че "БСП лява България" няма да подкрепи в пленарна зала предложените от Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. кандидатури за подуправители на БНБ. Ако има сделка за подуправителите, тя няма да е между БСП и ГЕРБ, а между ГЕРБ, ДПС и може би част от независимите депутати, посочи социалистът.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на се обединиха около мнението, че заплатата на управителя на БНБ трябва да е публично достояние.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2493 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Саси

2015.07.17 | 03:32

1
Това си е наглост от класа! Разбира се, че с управителя трябва да си отидат и под управителите! Всички те са били екип и всички са допуснали КТБ да фалира!
,лл

2015.07.17 | 06:59

2
Четири хиляди милиона,това са откраднали от народа български/България изчезва с тези политици/

Добави коментар

Водещи новини