Манолова към Бъчварова: Кой управлява МВР? Има ли пилот в самолета, или само стюардесата се е качила

  • 03 юли 2015 11:54

  • 3883
  • 5
Манолова към Бъчварова: Кой управлява МВР? Има ли пилот в самолета, или само стюардесата се е качила
© Булфото

От първия ден, в който съм министър, диалогът със синдикатите в МВР е водещ за мен.

Това заяви по време на парламентарния контрол вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Тя отговори на въпрос зададен и от депутатите от БСП-Лява България Кирил Добрев и Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. "Близо месец продължава протестът на служителите на МВР, а вие въобще не им обръщате внимание. Според мен МВР е достигнало дъното. Административната реформа е зациклила, което води до проблеми и при пенсионната реформа. Проблемите не са един и два. Не искам да говоря за извънредния труд на полицаите и заплащането му, нито пък за облеклото им. Онзи ден ме спря патрул. Всичките четири полицаи бяха с различни униформи. Въпросът ние какво правите, за да подобрите положението на служителите в МВР", зададе въпроса Добрев.

"Протестите не са заради липсата на диалог. На полицаите им бяха дадени конкретни отговори на всички въпроси и искания. Някои от поставените проблеми даже вече са решени. По повод униформите. Бяха отпуснати 5 млн. лева и новите униформи вече се раздават. Просто трябваше техническо време", разкри Бъчварова.

"По отношение на пенсионната реформа. МВР не прави пенсионна реформа. Позицията на полицейските синдикати беше представена и защитена от мен пред министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Някои от техните искания няма как да бъдат приети, защото тук говорим за широка и всеобхващаща реформа. Това им го казах лично и министър Калфин си направи труда да запази всички преференции, които е възможно. Разбирам, че те са срещнали с вашата парламентарна група, в което няма нищо лошо", каза още вицепремиерът.

"По отношение на извънредния труд. Това е скъпа мярка и не е добра за нашите служители. Организирали сме конкурси за гранични полицаи. Когато поех поста бяха за 100 души, а сега вече са за 200. Ще се проведат ускорени курсове, за да може тези хора незабавно да започнат работа. Най-сериозната мярка е завършването на оградата по българо-турската граница, която да намали напрежението", посочи вътрешният министър.

Червеното острие Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на пое топката от Кирил Добрев и атакува сериозно Бъчварова. "Очевидно е, че не сте наясно с настроенията на служителите в МВР и не познавате техните проблеми. В момента зрее ново напрежение, защото не си изпълнявате поетите задължения. Говоря за напрежението по българо-турската граница и професионалния стрес, на който са подложени хората. Питам се, като не знаете за тези проблеми, кой управлява МВР? Има ли пилот в самолет или се е качила само стюардесата? Това е единствената институция, в която служителите си отработват отпуските. Приканвам ви да излезем после пред палатката на протеста и да разговаряме с тези хора", обяви Манолова.

"Не ви прави чест да давате лековати и жълти изказвания. Явно не сте си синхронизирали опорните точки с тези, които протестират", не се даде Бъчварова. "Информацията ви е стара. Отказвам да изляза с вас, защото сме от двете различни страни на барикадата. Интересно ми е откъде сте толкова добре информирана. За 100 дни като министър винаги съм се ръководила от идеята за диалог и работа в полза на служителите на МВР", завърши вицепремиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3883 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ББ

2015.07.04 | 10:43

5
Манолова ти на кой самолет си стюардеса???
`CTALIN

2015.07.04 | 10:43

4
bravo manolova
муцито

2015.07.04 | 10:42

3
МЪКА МАЙЧЕ МЪКА

2015.07.04 | 10:42

2
хахаха, много добре казано, само дето и те като бяха на власт бяха безпилотни....

2015.07.04 | 10:42

1
нагла п а ч а само знаеш плюеш отрова ма змийо -ти к'во направи като управлявахте

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини