Вили Лилков ще е кандидатът на РБ в София

  • 27 юни 2015 06:56

  • 1657
  • 3
Вили Лилков ще е кандидатът на РБ в София
© Булфото

Вили Лилков ще е последно кандидат-кметът на Реформаторския блок в София, след като е получил подкрепата на 4 от петте партии, които представляват блока. Последно и СДС е застанал зад номинацията на депутата от ДСБ. Това съобщиха пред “24 часа” от блока.

Номинацията на Лилков ще бъде лансирана първо на заседание на собствената му партия този уикенд, а другата седмица - одобрена и в блока.

Лилков обаче нямало да оглавява листата за Столичния общински съвет, защото, в случай че не спечели надпреварата, ще остане депутат. Начело на списъка ще е настоящият общински съветник и екскмет на столичния район “Лозенец” Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е, член на ДБГ на Меглена Кунева. Ако ГЕРБ не получи пълно мнозинство в СОС и направи коалиция с РБ, реформаторите пък щели да го лансират за шеф на столичния парламент.

В същото време от блока очакват да спечелят изборите за 6 или 7 районни кметове. Част от номинациите им в традиционните сини крепости “Средец”, “Оборище”, “Слатина” и “Лозенец” можело да са общи с Патриотичния фронт, казаха депутати от двете коалиции.

Нещо повече - реформаторите дори обмисляли вариант да подкрепят депутата от ПФ и бивш кмет на ВМРО с подкрепата на ГЕРБ Славчо Атанасов като кандидат за нов мандат в Пловдив. От социологическите проучвания, които поръча блокът в големите градове, станало видно, че именно той е на второ място по одобрение сред жителите на общината след действащия кмет Иван Тотев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1657 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
деформатор

2015.06.27 | 22:35

3
Изглежда,че техния кандидат активно се е включил в гей парада заедно с Рамадан Кънев.По места лидерчетата им също са били на гей парада за да достегнат заветната бройк аот 2000 гласа.

2015.06.27 | 20:16

2
няма шансове
асас

2015.06.27 | 11:54

1
веве

Добави коментар

Водещи новини