Нова работна група бори катастрофите

  • 24 юни 2015 16:04

  • 1573
  • 2
Нова работна група бори катастрофите
© Булфото

Липсата на камери е причина за ПТП-тата.

Това обяви на дискусия за безопасността по пътищата в парламента регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, предаде репортер на Novini.bg.

Министър Павлова се обяви за затягане на санкциите, тъй като добрата пътна инфраструктура създава по-големи предпоставки за ПТП-та, по думите й. Кара се с висока и несъобразена скорост, отбеляза Павлова.

Тя обясни, че като бъде пуснат участъкът София - Пловдив, ако няма достатъчно контрол и камери, може да стават по-големи катастрофи.

При лошите пътища водачите карат по-внимателно, изтъкна регионалният министър.

АПИ и МРРБ правят всичко възможно пътищата ни да бъдат по-безопасни, увери тя.

"Имаме необходимост от промяна в законодателството и подзаконовата уредба. Предприехме мерки в МРРБ, за да променим подзаконовата уредба за техническите изисквания по безопасност. Създадена е Междуведомствена работна група. Ще направим спешни промени в съществуващите уредби. Има проблеми с велоалеите в някои градове", обясни Павлова.

Тя посочи, че е въведено изискване за одит на пътната безопасност.

"От 20 000 републикански пътища, имаме 300 км магистрали, отговарящи на изискванията. Още по-трагична е статистиката на общинските пътища, които не отговарят на изискванията", допълни Павлова.

По думите й стотици милиони са необходими за инвестиция в предотвратяване на пътните инциденти.

"Смятаме, че чрез Фонда за пътна безопасност, който е към министерството, може да се инвестира за изграждане на всички ограничителни мерки, намаляващи жертвите. От страна на МРРБ, работим по нормативната уредба. Готови сме да се включим в дебата за разпределянето на средствата от Фонда за пътна безопасност", каза още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Участниците в дискусията, проведена на транспортна комисия, се обявиха, че ще бъде създадена работна група, в която ще вземат участие от изпълнителната власт, народни представители, НПО-та прокуратура, за да бъдат изготвени по-ефикасни мерки срещу катастрофите.

Последвайте канала на

1573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AJ4A

2015.06.25 | 10:33

2
Аман от експерименти на тъпи гербери, чиято цел е да откраднат пари от народа!
От прост,по-прост

2015.06.25 | 10:33

1
По-голяма простотия не бях чувал :):):) По нейната прасешка логика,то в Германия по аутобаните е кланница !!!

Добави коментар

Водещи новини