Парламентът изслушва ръководството и състава на КЕВР

  • 24 юни 2015 06:24

  • 890
  • 0
Парламентът изслушва ръководството и състава на КЕВР
©

Пленарното заседание днес ще започне с изслушване на състава на енергийния регулатор. Председателят и останалите осем членове на Комисията за енергийно и водно регулиране ще разясняват пред депутатите модела за ценообразуване в сектор „Електроенергетика”.

Преди месец работната група към КЕВР предложи промените в цените на тока от новия регулаторен период от 1 юли да бъдат както следва - със средно 2% увеличение на тока за битовите потребители и скок на цена „задължение към обществото” за индустрията от 18,93 лева на 40,21 лева. От работодателските организации обаче разкритикуваха модела и обещаха протести, изразени в едночасово спиране на работа от 26 юни, петък.

Кабинетът пък направи заявка за предстоящи законодателни промени, които да променят изходните данни, за да е възможна промяна и отправи призив за изслушване на регулатора за разясняването на предложеното ценообразуване. В защита на новите цени за тока председателят на КЕВР Иван Иванов многократно заявяваше, че това е балансиран модел, който отговаря на реалностите и възможностите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини