Първанов: „Орландовци“ застрашава етническия мир

  • 23 юни 2015 13:58

  • 2120
  • 5
Първанов: „Орландовци“ застрашава етническия мир
© Булфото

Това което се случва в „Орландовци“ говори за застрашаване на етническия мир, каза лидерът на АБВ. „Напрежение винаги има. Засега няма основание да се предполага, че етническото напрежение застрашава стабилността на кабинета, но се застрашава гражданският мир. Това което се случва говори, че вървим в тази посока“, обясни Първанов.

Лидерът на АБВ посочи, че проблемът е икономически и социален, но това, че ромите не са се вписали в новата работна среда е очевидно, защото някой иска да етнизира тези проблеми. „Ако това не се предотврати, ако продължават политически или други структури да толерират подобни тенденции не знам докъде могат да стигнат. Това може да се стигне в ¾ от българските общини“, допълни президентът Първанов.

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в обяви, че АБВ имат подготвена стратегия за дългосрочно развитие на атомната енергетика у нас. Той каза това по време на пресконференция на изпълнителния съвет на АБВ. Той посочи, че проблемите в сектор "Енергетика" са много и са от години. Според него в момента не се предлага решение на тях, а само се отлагат във времето, предаде репортер на Новини.бг.

Президентът прогнозира, че само след шест месеца отново ще се върнем на тази тема, заради цената на тока. "Затова АБВ е изготвила стратегия, която да осигури дългосрочно решаване на проблемите".

Първанов изрази недоумението си какво точно прави временната анкетна комисията, проверяваща състоянието на енергетиката оглавявана от Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Все още няма никакви резултати от работата й, посочи той.

Другата обсъждана тема от АБВ беше е за провеждането на референдум за изборно законодателство. От АБВ предричат неуспех на предстоящия референдум, тъй като въпросите, поставени от президента Плевнелиев са неточни и неясни. "Така поставени те са неправилни и това ще отблъсне хората, които ще дадат своя глас само за кмет и общински съветник".

Президентът Първанов заяви, че позицията на АБВ остава непроменена по отношение на изборната ни система. А именно тя да е смесена - 50:50. АБВ ще обмисли и може да подкрепи предложението на ДПС за 100% мажоритарен вот на първо четене. Партията държи смесена изборна система. Предстоят още разговори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2120 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
XXL

2015.06.24 | 11:32

4
не е виновен този който яде баницата....но през последните 27 години вие ги заляхте не само с баница но и с пържоли.

2015.06.24 | 03:22

1
Всички политици знаят, че за нас циганите са нищожества, които трябва да бъдат изселени, но... за пред хората "етнически мир" говорят. Тая шиб ана държава да я закриват или да я прекръстят на Циганска държава.
Никой

2015.06.24 | 03:44

2
Много умен бе, тоя Първанов!!! Пардон, Седефчев!

2015.06.24 | 03:44

3
Гоце, иди да целуваш Доган.
ха

2015.06.24 | 11:59

5
Няма етнически мир. Има етническо малтретиране и етническо прочистване спрямо Българите.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини