Николай Ненчев: Вярвам на 100% в генерал Шивиков, армията няма да остане без храна

  • 11 юни 2015 18:01

  • 2425
  • 6
Николай Ненчев: Вярвам на 100% в генерал Шивиков, армията няма да остане без храна
© Булфото

Генерал Шивиков е изключително достоен човек и генерал. Аз вярвам на 100% в него. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Щом ДАНС му е отнел допуска до класифицирана информация, аз трябва да го уволня. Ако един ден генерал Шивиков бъде оправдан, аз не мога да го възстановя на работа. Това гласи сега действащия закон. Това е недопустимо и смея да твърдя, че хибридната война действа в пълна сила. Трябва промяна в законодателството. Днес разговарях с депутати в парламента. Ние вече имаме текст, който ще бъде внесен още в понеделник. Не може да се отнема допуска, заради един донос. Изключително съм притеснен, призна министърът.

Той коментира и темата за инцидента на полигона в село Анево. Днес имах среща с американската посланичка. Говорим за американска частна фирма, която има отношения с тяхното военно министерство. Те са тествали оръжие, с което после да работят трети хора. Нямам информация, че Ислямска държава е въоръжена с българско оръжие. Да, може и да имат, защото в Близкия изток може да е останало българско оръжие, кой знае от кога. Не мога да потвърдя тази информация, но не мога и да я отрека. Възложил съм на служба Военна информация да извърши проверка. Йордан Бакалов ме уведоми, че няма няма нищо страшно. Искам категорично да заявя, че Министерството на отбраната не търгува с оръжие, обяви военният министър.

Не сме били информирани за опитите на полигона в Анево. Закони има, но може би, трябва да се направят известни поправки. В момента правим неочаквани проверки по такива складове и полигони. С моя заповед се обучиха 180 души, които да работят с боеприпаси. Това е част от превенцията. Контролът трябва да бъде затегнат. Проявяваме изключителна загриженост по тази тема, заяви Ненчев. 

Твърденията, че армията остава без храна, не отговарят на истината. Договорът с фирмата изтича, но вече сме обявили обществена поръчка. Войниците няма да си носят суха храна от вкъщи, категоричен беше Ненчев.

Най-реалистично е ремонтите на изтребителите да се направят от полската фирма. С Полша сме съюзници в НАТО, цената е доста по-ниска, а и сме в прекрасни отношения с полската страна. Аз не съм водил преговори с руски фирми, но такива е имало. Атаките срещу министерството са, защото си вършим перфектно работата. Спряхме източването, далаверите и корупцията във ВМА. Темата за досиетата също разгневи доста хора, завърши министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2425 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.06.13 | 18:48

6
мръсните предатели са по страшни от явните врагове.

2015.06.13 | 18:48

5
Ненчев кретен,подавай оставка.Ненчо е същия иДиoт,като Плевела.Уникални кретени,всички им се смеят,но те се мислят за важни.

2015.06.13 | 18:47

4
Ненчев има много нагла и простовата морда ха-ха-ха.
baihui

2015.06.13 | 18:47

3
Този министър е грандиозен малоумен селяк като началника си ! Подлоги на кретените от САЩ !

2015.06.13 | 18:47

2
Ненчо всяка твоя дума е поредната лъжа простотия поднесена със селски привкус на чесън и шкембе чорба да земеш си подадеш Оставкята че за срам стана Боклук

2015.06.12 | 19:48

1
колко бързо П.Р . на власта покриха сканадла с подкупа все едно нищо не е станало.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини