Убеден съм, че не е нужно да се повишава цената на тока, обяви В. Симеонов

  • 11 юни 2015 15:48

  • 1278
  • 6
Убеден съм, че не е нужно да се повишава цената на тока, обяви В. Симеонов
© Булфото

Лично съм убеден, че не е нужно да се повишава цената на тока. Това заяви пред „Фокус” председателят на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той обясни, че е изказал своето мнение както в разговори с председателя на КЕВР Иван Иванов, така и вчера по време на заседанието на комисията.

„Аргументирах моето разбиране, че не е необходимо да се отива към натоварване на бита и на бизнеса с повишаването на цената на тока, докато не се прекратят или използват всички резерви в намаляване на цената”, заяви Симеонов.

По думите му това би могло да се случи чрез ограничаване на злоупотребите, кражбите и неизгодните договорености в тази насока.

„Първо, трябва да се направи абсолютно всичко, което е възможно, за да се ограничи неправомерното заплащане на висока цена на тока на ВЕИ-та, които нямат това право, предоговарянето с американските централи. Това са също така злоупотребите, които констатирахме към момента и предстои да бъдат изложени в доклада. Едва тогава, ако това не е достатъчно, може да се отива към повишаване на цената, което съм убеден, че не е нужно”, подчерта Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

1278 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
А ВЕЦ-овете ?

2015.06.11 | 21:19

6
На каква цена държавата изкупува тока от частните ВЕЦ-ове ? Защо собствениците на тези ВЕЦ-ове печелят по стотици хиляди на година ? Кой ще спре това източване на парите на данъкоплатеца ?

2015.06.11 | 21:18

5
СТИГА ШМЕНТИ КОПЕЛИ--ТОКА ТРЯБВА ДА СИ УВЕЛИЧИ АКО НЕ ТОЗИ ТО ДРУГИЯ МЕСЕЦ ТОКА ТРЯБВА ДА Е ----ЗА ПОТРЕБЛЕНЕ И ПРОИЗВОДСТВО И ДА СЕ ПРЕМХНЕ НОЩНАТА ТАРИФА....

2015.06.11 | 21:18

4
АКО СЕ ПРЕМХНЕ НОЩНАТА ТАРИФА И ЦИГАНИТЕ СИ ПЛАЩАТ НЯМА НУЖДА ОТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА

2015.06.11 | 21:18

3
От 6 години САМО ТИКВАТА ПРЕСТЪПНА ГЕРБЕРАСТКА увеличава тока и тъпче своята гуша и гушите на ЕРП - тата за наша сметка ! ДОЛУ тоя изедник ! АТАКАААА !!!

2015.06.11 | 21:18

2
ЗАЩО тези лъжци не приеха предложението на Сидеров за замразяване цената на тока ?!
До В. Симеонов

2015.06.11 | 20:42

1
Има доста депутати собственици на ВЕЦ-ове и соларни паркове. Симеонов, защо не им кажеш на твоите колеги да не крадат толкова много ? Ето така няма да има нужда от увеличение на цената на тока.

Добави коментар

Водещи новини