Комисията за българите в чужбина прие единодушно предложението на ПФ

  • 03 юни 2015 18:35

  • 2215
  • 2
Комисията за българите в чужбина прие единодушно предложението на ПФ
©

На днешното си заседание Комисията по политиките за българите в чужбина към парламента разгледа предложенията на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" за промени в Закона за българите зад граница.

Законопроектът е внесен от Юлиан Ангелов и група народни представители и промените целят улесняване на процедурата за доказване на български произход от нашите сънародници, кандидатстващи за българско гражданство.

На заседанието на комисията освен Юлиан Ангелов присъстваха и заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов и депутатът от ПФ Красимир Богданов, които се изказаха в подкрепа на внесения законопроект. Въпреки че част от министерствата и институциите, които са ангажирани с проблемите на сънародниците ни, саботираха законопроекта, Комисията по политиките за българите в чужбина прие единодушно на първо четене предложените от Патриотичния фронт промени.

Припомняме, че през последните 2 години и половина сънародниците ни от историческите общности зад граница бяха лишени от правото да доказват своя произход, съответно да учат в България, както и да пребивават тук. Едно от условията, които Патриотите поставиха, за да подкрепят сегашното правителство, бе да се решат проблемите на българите зад граница и това е записано в програмата за управление на кабинета.

Патриотичният фронт доказа, че изпълнява ангажиментите към хората, които ни подкрепят, заяви депутатът Юлиан Ангелов след съдбоносното решение на Комисията по политиките за българите в чужбина.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2215 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Gerb=bashibozuk!

2015.06.03 | 23:44

1
Gerb s 2 mandata kuv sa go smukali dosega?!

2015.06.17 | 19:50

2
даѝ на кирилица бе боздуган ,тъп ятаган.

Добави коментар

Водещи новини