Теменужка Петкова: Енергийната сигурност на България е изключително важна (видео)

  • 26 май 2015 11:14

  • 2834
  • 0
Теменужка Петкова: Енергийната сигурност на България е изключително важна (видео)
©

В София се проведе конференция "Енергийна стратегия за Европа и версификация и енергийна сигурност". На форума присъства министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, зам. - председадателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, експерти и депутати, предаде репортер на novini.bg.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска заяви, че темата за енергетиката и енергийната ефективност е ключова за Европа. Столична община разработва план за развитие на енергийна ефективност. Този план цели до 2020 година вредните емисии да бъдат намалени на 10%. Конкретните мерки са саниране на обществените сгради, като вече в 13 от детските градини са внедрени възобновяеми енергийни източници. Столична община до 2020 година ще обнови всички нейни сгради. Не на последно място е и обновяването на столичния градски транспорт, както и метрото, което намалява вредните емисии с близо 80 000 тона на година. През есента ще бъде открит и заводът за преработка на отпадъци в София.

Министър Петкова заяви, че България се намира във важен геополитически регион и че проблемът с диверсификацията е основен. Един от основните проблеми, които стои пред България е страната ни да бъде диверсифицирана и да бъде гарантирана енергийната ни сигурност. Този приоритет е основен пред правителството и то прави всичко възможно да изгради повече от един източник на природен газ, тъй като в момента всичкия знаят, че България основно получава природен газ от Русия. Затова активно Министерство на енергетиката работи за изграждане на интерконекторните връзки с Гърция, Сърбия, Турция и Румъния. За нас една от най - важната връзка е между България и Гърция, защото чрез нея в страната ни ще започне да се доставя газ от Кайсиския регион. През последните 5 месеца се работи активно и на 12 юни ще бъде даден старт на проекта, който се очаква да бъде завършен до средата на 2018 година. Пред финал е интерконекторната връзка между България и Румъния. Също така другият основен приоритет за независима енергийна система е проучването и добивът от нашите си източници - Силистар и Терес в дълбоко Черно море. Първоначалните прогнози от първите проучвания са доста оптимистични, заяви Петкова.

България работи активно, за да се случи и газовият хъб, съобщи още министърът на енергетиката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2834 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини