АБВ спъна измененията в Конституцията

  • 20 май 2015 21:07

  • 2683
  • 1
АБВ спъна измененията в Конституцията
©

Управляващите не успяха да внесат проекта за измененията на Конституцията, заради бойкота на АБВ.

ГЕРБ започна да събира подписи от сутринта с надеждата да се включат и четирите парламентарни групи от мнозинството. Необходима е подкрепата на 60 депутати за внасянето на проекта, но целта е да се демонстрира, че всички, подкрепящи управлението, стоят и зад философията на ремонта на основния закон.

Още миналата седмица обаче от АБВ обявиха големи резерви, а снощи политическият съвет на партията на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в решил нейни представители да не се включват във внасянето. “Ще успеем да убедим и колегите от АБВ”, оптимист бе по-рано днес съпредседателят на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Депутатите от АБВ няма да участват и при първото гласуване.

Промените в Конституцията се гледат на 3 четения, като на първо се приемат или съответно отхвърлят анблок. Така промените ще бъдат внесени утре най-вероятно със 125 подписа, колкото са депутатите от ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт.

Народните представители от БДЦ, за които се очакваше, че ще подпишат проекта още преди внасянето му, засега изчакват. По-вероятно било да не заявяват подкрепа на този етап. Управляващите вече са решили да пипнат частично някои от обявените проектотекстове, пише “24 часа”. Редакцията ще е между първо и второ четене.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ivan ivanov

2015.05.21 | 14:14

1
Eдни от крадците на КТБ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини